• call img
  • MÜŞTERİ HİZMETLERİ

  • line
  • 444 24 98

Art Madencilik San. Tic. Ltd. Şti.

firma sektörü

Sektör :

firma yetkilisi

Yetkili Kişi :

Art Madencilik

TAŞA ATILAN İMZA
1990 Yılında Diyarbakır'da Faaliyete başlayan kuruluşumuz 2004 Yılında ART Madencilik adı altında yeniden yapılanmıştır.
Kendimize ait olan mermer ocaklarından Hazro Pembe ve Tonları, Diyarbakır bey üretiminin yanı sıra Devegeçidi ve Karacadağ yörelerinde bulunan ocaklarımızda bazalt üretimi yapmaktayız.
Üretimimiz mermer ve bazalt bloklarının 20.000 m2 alan üzerine kurulu 7000 m2 si kapalı alan tesislerimizde işletmekteyiz.
Fabrikalarımızın Yıllık mermer işleme kapasitesi 500.000 m2, bazalt işleme kapasitesi 260.000 m2 dir. Fabrikalarımızın İşleme Kapasitesi esnek olup müşteri istek ve doğrultusunda artırılabilir. Üretimimizde ebat sınırlaması yoktur. Ürettiğimiz ürünlerin büyük bir kısmı başta Avrupa ülkeleri olmak üzere İsrail, Suriye, Irak, Suudi Arabistan, Türki Cumhuriyetleri gibi ülkelere ihraç etmekteyiz. Bunun yanı sıra ulusal pazarada hizmet etmekteyiz.
Doğal taşlar, insanoğlunun var oluşundan beri yaşama alanlarını oluşturmaya başladığı dönemlerde inşa etmiş olduğu mekanlar ve yapılarda en önemli yapı malzemesi olmuştur. Doğal taşların doğadaki yaygınlığı, çeşitliliği ve basit alet ve yöntemlerle işlenebilme özelliği basınca karşı dayanımı ve herhangi bir bağlayıcıya gerek kalmadan bünyesinde statiklik ve süreklilik yaratması gibi özellikleri bu malzemenin geçmişte ve günümüzde tercih edilmesinde en büyük etken olmuştur. Bazalt, doğal taşlar sınıflandırılmasında volkanik kayaçlar arasında yer almaktadır. Esas feldspattan oluşan, kristal ve yoğun hamur bünyeli veya camlaşmış şekilde doğada bulunan koyu gri ve siyah renkli volkanik bir kayaç olan bazalt Türkiye de özellikle Diyarbakır da bulunmaktadır. Diyarbakır-Karacadağ bazalt yatakları Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde geniş alanları kapsamaktadır. Bu bazalt taşlarının oluşumunu sağlayan Karacadağ volkanından inen bazalt akıntısı, özellikle Diyarbakır’ın üç bölgesinde yaygınlık göstermiştir. Batısında Diyarbakır-Şanlıurfa, kuzeyinde Diyarbakır-Elazığ ve doğusunda Diyarbakır-Mardin yolu üzerindeki bölgelerde 120-130 km çapında geniş bazalt platolarına rastlanmaktadır.
Diyarbakır-Karacadağ bazaltının göstermiş olduğu yüksek aşınma dayanımı, düşük ısıl iletkenlik, asitlere ve dona karşı dayanıklılık gibi özellikleri günümüzde kullanım alanlarının çeşitlenmesini sağlamış ve bu malzeme ile ilgili çalışmaların artmasına neden olmuştur.
Bu güne kadar yapılan çalışmalar ile Diyarbakır-Karacadağ bazaltının jeolojik, petrografik, tektonik ve bazalt-mermer özellikleri incelenmiştir. Ancak literatürde bu taşların mühendislik özellikleri ile mimari kullanım ilişkisine yönelik çalışmaların mevcut olmadığı belirlenmiştir. Bu çalışmada, Diyarbakır-Karacadağ bazaltının mekanik özelliklerinin ve çağdaş mimari alanlarındaki kullanımının belirlenebilmesi amacıyla, bu malzemenin yayılım alanlarına göre farklılık gösterdiği üç bölgeden numuneler temin edilerek deneysel çalışmalar gerçekleştirilmiştir.
firma etiketleri Firma Etiketleri
BENZER FİRMALAR