• call img
  • MÜŞTERİ HİZMETLERİ

  • line
  • 444 24 98
firma logo

Kayseri Köpük İzolasyon

firma sektörü

Sektör :

firma yetkilisi

Yetkili Kişi :


MISYONUMUZ:
Bilindigi üzere ülkemizin yillik alti milyar dolar enerji kaybi bulunmaktadir.Bu kayiplar ancak izolasyon sayesinde en aza çekilebilir. Bu noktada firmamizin gerek uygulamalarinda gerekse makine imalatiyla bosa giden enerji giderlerini en aza çekebilmek bu sayede hem müsterilerinin hem de ülkemiz ekonomisine katkida bulunmaktir.
VİZYONUMUZ
Izolasyon uygulamamiz, makine imalatimiz ve çözümlerimiz ile sagladigimiz güvenilirlik ve yüksek is ahlakimiz ile müsterilerin ilk tercihi olarak, çalisanlarimiz ve müsterileriz için deger yaratan bir firma olmak.

Izolasyon Nedir Neden Yapilir?
Izolasyon tabiatin ve içinde bulundugumuz mekanlarin korunmasidir. Yasadigimiz ortamlarin izolasyonu, saglikli bir yasamin garantisi ve tabiatin korunarak gelismesine yardimci olmaktir.

Izolasyon yasadigimiz ortamlarin saglikli olmasi için sarttir.
Bir ameliyat sirasinda ortamin her türlü olumsuz kosuldan izole edilmesi gerekliligi var ise saglikli yasayabilmemiz için de yapilarimizin su ve isi izolasyonuna ihtiyaci vardir.
Unutmayalim ki yapilarin ihtiyaci olan izolasyon, insanlarin daha saglikli yasayabilmeleri için gereklidir.

Izolasyon enerji tasarrufu için gereklidir.
Izolasyonun diger bir anlami da enerji tasarrufudur. Bu da hem kendimiz hem de yurdumuz için tasarruf anlamna gelir.

Izolasyon ülkemiz ekonomisine kaynaklar yaratir.
Daha az enerji harcanmasi, ülkemizin daha az döviz kaybetmesi anlamina gelir. Olusan döviz fazlasinin, yeni yatirimlara dönerek insanimiza is olanaklari ve yatirim olarak tekrar dönmesi saglanmis olacaktir.

Isi Izolasyonu
Isi Yalitimi Nedir ve Neden Yapilmalidir?

Yapilarin uzun yillar boyunca degerini korumasi ancak, yapi iyi tasarlanmissa, iç ve dis etkenlerden dogru biçimde korunmussa gerçeklesebilir. Yapilarin iç ve dis etkenlerden dogru biçimde korunmasi; yalitim ile saglanabilir. Yalitim sistemlerinin esas amaci; yapi bilesenleri ve tasiyici sistemi dis etkenlerden koruyarak; kullanim amacina uygun saglik ve konfor sartlarinin yapi içerisinde hüküm sürmesini saglamaktir. Bina içerisinde konforlu yasam kosullarinin olusturulmasi insan sagligi için ne kadar önemli ise yapinin dis etkenlere karsi korunmasi da; içerisinde yasadigimiz, saglam ve uzun ömürlü olmasini bekledigimiz yapilar için ayni öneme sahiptir.
Dünya üzerindeki birincil enerji kaynaklarinin hizla tükenmesi üzerine gelismis ülkeler basta olmak üzere tüm ülkeler enerji ihtiyaçlarini kontrol altina alma ve enerjiyi etkin kullanma yöntemleri gelistirmislerdir.Ülkemizde de; basta sanayi ve konut sektörlerinde olmak üzere, enerji tüketimleri her geçen yil artmaktadir. Konutlarda kullanilan enerjinin büyük bir kismi isitma ve sogutma amaçli olarak tüketilmektedir. Söz konusu bu enerjinin; etkin kullanilmasi, isi yalitimi ile saglanabilir. Bina zarfi, binanin iç ortamini dis ortamdan ayiran yapi elemanlarini kapsar. Duvarlar, pencereler, kapilar, döseme, tavan ve çati, bina zarfini olusturur. Saglikli yasam kosullarinin yaratilmasi, yakit tüketimlerini azaltarak; kullanicinin düsük yakit masraflari ile sistemini isletmesinin ve dolayisiyla hava kirliliginin azaltilmasinin saglanmasi, binanin iç ve dis etkenlerden korunarak ömrünün uzatilmasi amaciyla; yapi bilesenleri üzerinden, farkli sicakliktaki iki ortam (dis hava – yasanan mahaller) arasindaki isi geçisini azaltmak için yapilan islemlere isi yalitimi denir.
Binalarimiz kisin sogur, yazin ise isinir. Kisin kömür, dogalgaz gibi yakitlar kullanarak evimizi sogumamasi için isitir; yazin ise isinan evimizi klimalarla soguturuz.
Isi yalitimi, kisin isinmak yazin da serinlemek için harcadigimiz enerjiyi azaltmak ve daha rahat ortamlarda yasamak amaciyla binalarin dis cephe duvarlari, cam ve dogramalari, çatilari, dösemeleri ve tesisatlarinda, isi geçisini azaltan önlemler almaktir.
Yönetmeliklere uygun yapilacak isi yalitimi, isinma veya serinleme amaciyla yaptigimiz harcamalardan ortalama % 50 tasarruf ederek yazin serin kalmaya kisin daha iyi isinmaya imkan saglar. Dengeli oda sicakliklari yaratarak konforlu ve saglikli mekanlar olusturur. Evlerde küflenme, siyah leke ve mantar olusmasina neden olan yogusmayi (terlemeyi) önler. Isi yalitimiyla ayrica yakit tüketimi ve dolayisiyla atik gazlar azaltilarak çevrenin korunmasina katkida bulunulur.
Isi yalitimi binanin nerelerine yapilir?
Binalarin çati,teras ve duvarlarina Toprak temasli mahallere Katlari ayiran dösemelere Tesisat borulari ve havalandirma kanallarina Garaj, depo gibi isitilmayan bölümlere bakan duvarlara yapilir.
Ayrica özel kaplamali yalitim cami üniteleri ve yalitimli dogramalar kullanilarak kisin pencerelerden olusan isi kayiplari azaltilir, yazin binaya günes isisi girisi sinirlanir.
Isi yalitimi nasil yapilir?

Isi yalitimi evlerimizin çati, döseme ve disa bakan tüm duvarlarina isi geçirmeyen malzeme uygulanmasiyla yapilir. Pencerelerde de özel kaplamali yalitim cami üniteleri ve yalitimli dogramalar kullanilmalidir. Isi yalitimi binalarin içinden veya disindan uygulanabilir. Isi yalitiminin önemli bir unsuru da tesisatlarin yalitilmasidir.ISI YALITIMINDA DOGRU BILINEN YANLISLAR
YANLIS:Binamiz disaridan su aliyor, yüzeye siva veya zift sürerek kalici bir
çözüm elde edebiliriz.
DOGRU:Öncelikle duvarinizda su bulunmasina neden olan etkenlerin arastirilmasi ve bunlara karsi önlem alinmasi gerekir. Isi yalitimi olmamasindan kaynaklanan bir durumda, içten veya distan isi yalitimi yapilarak sorun çözülmeli. Özellikle yagisli günlerde disaridan su sizmasi söz konusu ise yapinizdaki çatlaklar veya bosluklar, su sizdirmaz malzemeler kullanilarak tamir edilmelidir.
YANLIS:Sürülerek uygulanan isi yalitim malzemesi vardir.
DOGRU:Boya ve benzer malzemelerle isi yalitimi yapilamaz. Isi yalitimi, isi iletkenlik katsayisi düsük, belli bir kalinligi olan malzemeler ile yapilir. Kalinlik arttikça isi yalitim miktari artar. Siva ve boya tabakalari isi yalitimi yapmaz.
YANLIS:Sicak bir bölgede yasiyoruz. Isi yalitimi yaptirmamiza gerek yok.
DOGRU:Isi yalitimi kisin isinmak, yazin serinlemek için harcadigimiz enerji ve yakittan tasarruf saglar. Bir binanin sogutulmasi, isitilmasindan daha fazla enerji gerektirdigi için sicak iklim bölgelerinde de mutlaka isi yalitimi yapilmalidir.
YANLIS:Binamizin duvarlari gaz beton ile örülmüstür. Ayrica isi yalitimi yaptirmamiza gerek yoktur.
DOGRU:Gaz beton bir yapi malzemesi olup isi yalitim malzemesi degildir. Yapi hangi malzemeden yapilmis olursa olsun kolon ve kirisler dahil olmak üzere tüm cepheler, çati ve taban mutlaka isi yalitim malzemeleri ile yalitilmali ve pencerelerde özel kaplamali yalitim cami üniteleri ve yalitimli dogramalar kullanilmalidir.
YANLIS:Binamiz özellikle kuzey tarafindan soguk aliyor. Sadece kuzey cephesine yalitim yaptirmamiz yeterli olacaktir.
DOGRU:Sadece tek cephede yapilan yalitim, isi köprüleri olusturur. Yalitimin yapilmadigi diger cephelerde problemler devam edecektir. Bu nedenle tüm yapi bilesenlerinde (çati, duvar, döseme, çikma, cam ve dograma) yalitim yapilmalidir.
YANLIS:Isi yalitimini kendi basima ya da tanidik ustalar vasitasiyla uygulayabilirim.
DOGRU:Binaniz mutlaka uzmanlarca incelenmeli ve sorununuzun çözümüne yönelik olarak yapilacak isi yalitimi uygulamalari, konusunda bilgi birikimi olan yalitim firmalarinca yapilmalidir.
YANLIS:Dis cepheme cam mozaik, PVC, alüminyum vb. kaplama malzemeleri yaptirirsam isi yalitimi yaptirmama gerek kalmaz.
DOGRU:Kaplama malzemeleri isi yalitimi yapmazlar. Bu malzemelerin islevleri ile isi yalitimini karistirmamak gerekir.
Su Izolasyonu
Su Yalitimi Nedir ve Neden Yapilmalidir?
Yapilarimiza zarar veren en önemli faktörlerden biri de sudur. Yapilarimiz; yagmur, kar, topragin nemi, yapinin insa edildigi zemindeki yeralti suyu gibi dis kaynakli su ile banyo ve tuvalette kullanilan iç kaynakli suya maruz kalir. Yapimizi ve konforumuzu tehdit eden sudan korunmak için yapilan islemlere su yalitimi denir.
Binalarimiza nüfuz eden su, yapimizin tasiyici kisimlarinda yer alan demirlerin paslanmasina ve tasima kapasitesinin düsmesine yol açar. Su, betonun çürümesine ve çatlamasina neden olur. Su yalitimi uygulamasi, binanin güvenligini saglamasinin yani sira bakteri ve küf olusmasini, suyun çatilarimizdan veya tavanlarimizdan damlamasini önleyerek saglikli ve konforlu ortamlar saglar.
Yapilarin uzun ömürlü olabilmesi, saglikli konforlu ve güvenli bir ortam saglayabilmesi için iç ve dis etkenlere karsi dogru bir sekilde korunmasi gerekmektedir. Söz konusu bu iç ve dis etkenlerden korunabilmenin en etkin yolu da yalitimdir. Bir uzmanlik dali olan yalitimin ana unsurlari “dogru detay”, “nitelikli malzeme”, “ saglikli uygulama” dir.
Yapilarda su yalitimi, suyun hangi siddette, hangi halde ve nereden gelirse gelsin yapi kabugundan içeri girerek yapi elemanlarina dolayisiyla da yapiya zarar vermesini önlemek için yapilir. Suyun yapilarda sivi veya gaz halinde bulunmasi yipranmalarin ve zararli etkilerin en önemli nedenidir.
Su yapiya çesitli siddetlerde çesitli yollardan girebilir :
Cepheden Sizma Yoluyla Rutubet: Saglikli bir siva kati üzerine uygulanan bir boyadan bes ile on kat daha kalin olan dis cephe kaplamalari, yagmur nedeniyle cepheye vuran suyun içeri sizmasini engeller.
Yogusma Yoluyla Rutubet: Dis cephe isi yalitim sistemi iç cephe duvarlarinin yüzey sicakligini yükselterek yogusmanin olusmasini önler. Düzenli havalandirma yapilmasi ise bagil nem oranini düsürecegi için yogusmanin ortadan kaldirilmasina yardimci olur.
Kilcal Su Yürümesi Yoluyla Rutubet: Koruma sivasi, yapisindaki kanallar yardimiyla suyun buharlasmasini kolaylastirarak, yüzeyde rutubet lekelerinin olusmasini önler. Bu kanallar ayni zamanda, tuzlari bünyesinde saklayarak bunlarin genlesip sivayi çatlatmalarini engeller.
Zeminden Sizan Su Yoluyla Rutubet: Su yalitim sistemleri, suyun duvardan geçisine engel olur. Bu tür yalitim sistemleri öncelikle disaridan, su tarafindan uygulanmali, ancak sizinti veya eski binalarin rehabilitasyonunda, su yalitimi içeriden uygulanmalidir.
Basinçli Su Yoluyla: Yapiya sürekli ve belli bir hidrostatik basinç yapan sulari kapsar. Metre cinsinden su sütunu yüksekligi ile ifade edilen su durumu (kg/m2) olarak basinç yapar.Basinçli suya karsi yalitimin detaylandirilmasi su basincina ve yapinin yalitim üzerine yapacagi sikisma basinci faktörüne göre yapilir.
Su yalitimi nerelere uygulanir?
Su yalitimi, yapilarimiza suyun girebilecegi alanlara yapilir. Bunlar; toprak ile temas eden duvarlar,temeller ve zemine oturan dösemeler, suyun yapi disinda birikebilecegi veya suyun basabilecegi seviyenin altindaki dis duvarlar, balkonlar, teras ve egimli çatilar ile banyo, lavabo, wc gibi islak hacimlerdir. Su yalitiminin bir diger uygulama alani da suyun içerisinde kalmasini istedigimiz su deposu, suni gölet ve havuz gibi yapilardir.
Su yalitimi nasil yapilir?
Su yalitimi, yapilarimizda suyun girebilecegi temel, çati gibi yerlere su geçirmeyen malzemelerin uygulanmasiyla yapilir. Uygulamalarda;poliüretan, polimer bitümlü örtüler, sentetik örtüler ve sürme su yalitim malzemeleri kullanilir. Yalitim uygulamasiyla binaya nüfuz edemeyen su; süzgeçler ve yagmur suyu drenaj (tahliye) borulari ile yapidan uzaklastirilir.
SU YALITIMINDA DOGRU BILINEN YANLISLAR
YANLIS:Binamizin zemini su almiyor, bu yüzden temeline su yalitimi yaptirmaya gerek yok.
DOGRU:Zeminde olmasa bile, toprak rutubeti ve yerüstü sulari zamanla temelde korozyona
(paslanma) neden olabilir. Bu nedenle temel ve perde duvarlara su yalitimi yapilmasi gereklidir.
YANLIS:Evimiz teras çatisindan su aliyor. Seramik kaplama yaptirarak çözebilecegimizi söylediler.
DOGRU:Seramik, kaplama malzemesidir, yalitim malzemesi degildir. Su problemi için yalitim malzemeleri kullanilmalidir.
YANLIS:Çati katinda oturuyorum. Sadece dairemin bulundugu tarafta su yalitimi yaptirmak istiyorum.
DOGRU:Su yalitimi çatinin tümüne uygulanmalidir.Sadece kendi dairenizin üzerini yapacaksaniz poliüretan köpük kullanmalisiniz çünkü;Poliüretan köpük yüksek basinçla direk zemine uygulanan ve 0 yapisan bir malzemedir. Su yalitimi yapilmayan yerden yalitim yapilmis alana su girebilecegi için tüm çatinin su yalitiminin yapilmasi daha dogrudur.Kismi olarak yapilacaksa en ideal su izolasyon malzemesi poliüretandir,çünkü zemine 0 yapisir.
YANLIS:Depremde binalarin yikilma nedeni sadece eksik malzeme kullanimindan kaynaklanmaktadir.
DOGRU:Depremde binalarin yikilma nedenlerinden biri de su yalitimi olmayan yapilarin tasiyici kisimlarinin suya maruz kalarak zayiflamasidir.
YANLIS:Su yalitimini kendi basima ya da tanidik ustalar vasitasiyla uygulayabilirim.
DOGRU:Binaniz mutlaka uzmanlar tarafindan incelenmeli ve sorununuzun çözümüne yönelik su yalitimi uygulamalari, konusunda bilgi birikimi olan yalitim firmalarinca yapilmalidir.
Ses IzolasyonuSes Yalitimi Nedir ve Neden Yapilmalidir?
Istenmeyen ve rahatsizlik hissi uyandiran seslere gürültü denir. Ses yalitimi; yasanan ortami istenmeyen seslerden yalitarak gürültünün zararli etkilerinden korunmak, gürültülü alanlardan çevreye yayilan sesi azaltmak ve sinema, kayit stüdyosu gibi mekanlarda uygun kullanim kosullari olusturmak amaci ile yapilan uygulamalardir.
Insan kulaginda isitme duyusunu uyaran, titresim yapan bir kaynagin hava basincinda olusturdugu dalgalanmalarla meydana gelen fiziksel olaya “ses” denir. Insan kulagi 20 Hz ile 20.000 Hz. arasindaki sesleri isitebilir. Sesin isitilebilmesi için, siddetinin belli bir düzeye erismesi gerekmektedir. Insan sesleri ise 250-500-1000-2000 Hz. lik frekanslarda yer almaktadir. Eger bu ses dalgasi gelisigüzel bir spektrumda yer aliyorsa, ya da diger bir degisle istenmeyen bir ses ise buna “gürültü” adi verilir. Insan sagligi ve konforu üzerinde çok olumsuz etkileri olan gürültü, isitme hasarlarinin yani sira, vücut aktivitesinde kan basincinin artmasi, kaslarin istem disi kasilmasi gibi fizyolojik tesirler, huzursuzluk sinirlilik gibi psikolojik tesirler ve is veriminin düsmesi gibi performans tesirleri olan çok önemli bir olgudur.
Gürültüden neden korunmaliyiz?
Gürültünün insan üzerinde psikolojik ve fizyolojik pek çok zarari bulunmaktadir. Gürültü, hastaliklara yol açan stresin en önemli nedenlerindendir. Bu hastaliklari kisaca söyle siralayabiliriz: Sinirlilik, algilama güçlügü, is veriminde düsüs, uykusuzluk, dolasim sistemi bozukluklari, çesitli vücut salgilarinda anormallik, kalici isitme kayiplari, hamile bayanlarda erken dogum ve düsük.
Gürültü Kontrolü
Gürültüyle savasmanin en etkili yolu olan gürültü denetimi, gürültünün insan üzerinde olusturacagi zararli etkileri en aza indirmek için alinacak önlemleri kapsar. Gürültüyle mücadele metotlari Akustik düzenleme ve Ses Yalitimi olarak ikiye ayrilir :

Akustik Düzenleme ;mevcut kapali ortamda yansima (reveberasyon) süresinin düzenlenmesidir. Cam yünü,tas yünü ,yumusak poliüretan esasli köpükler, melamin köpügü, ahsap yünü gibi malzemeler detay çözümlerinde kullanilir. Ses bir ortamda yayilirken, bir engelle karsilastiginda, diger fiziksel olaylar gibi üç temel biçimde davranir. Sesin bir bölümü karsilastigi engelden yansir,bir bölümü engel tarafindan yutulur, kalani da engelin diger tarafina geçer. Dolayisiyla her malzemenin bir ses yutma katsayisi (?) vardir.

Ses Yalitimi :Gelisen teknolojiye paralel olarak yapi elemanlarinin hafiflemesiyle gürültü sorunlari ortaya çikabilmektedir. Bu sebeple yapi elemanlarinin ses isinlari karsisindaki davranislarini iyi bilmek, sonradan meydana gelecek ve masrafli, telafisi zor durumlarda kalmayi önleyebilir. Yapi elemanlari vasitasiyla iletilen bu seslerin miktarlarini azaltmak için alinan önlemlere “Ses Yalitimi” denir. Yapi elemanlarinda sesin iletimi ve yayilimi iki yolla olur :

1. Hava dogusumlu sesin bir mekandan digerine iletilmesi

2. Darbe sesinin alici mekanda hava dogusumlu ses olarak yayilmasi ya da strüktür yoluyla uzak mekanlara tasinarak hava dogusumlu ses olarak yayilmasi

Özellikle konut, okul, hastane gibi gürültüye duyarli yapilar için yapi elemanlarinin ses geçis kaybi degerlerinin belli limitlerde olmasi gerekmektedir. Yapi akustigi açisindan en dogrusu mimari tasarim asamasinda gürültü kontrolünün yapilmasidir. Mekanlarin islevleri ve bu mekanlari etkileyen gürültü kaynaklari göz önüne alinarak alinabilecek bazi önlemler su sekildedir :
Yapinin Konumu

Yapinin otoyollardaki trafik gürültüsünden, demiryolu ve havayolu tasitlarinin gürültülerinden etkilenmemesi için yapilari mümkün oldugunca buralara uzak insa etmek.
Gürültü kaynagi ile seçilen yerlesim merkezleri arasina dogal tepeler, agaçlar veya yapay setler olusturmak.
Yansimaya sebep olacak bina sekillerinden kaçinmak. (U seklinde, avlu tipi)
Mevcut rüzgar ve sicaklik degisimlerini dikkate almak.
Yapi içindeki bölme elemanlarinin ses yalitimi
Yapi elemanlarinin yogunlugunu arttirmak.
Çift tabakali duvar uygulamasi yapmak.
Cam alanlarinda çift cam, lamine cam uygulamasi yapmak.
Kalin, agir ve bosluksuz kapilar kullanmak. Kullanilamiyorsa önlem almak.
Duvarlari delerek geçen havalandirma kanallarindan, borulardan ve etrafindaki bosluklarda ses sizintisini önlemek.
Darbe sesine karsi yüzer döseme uygulamalari yapmak (neopren,polietilen, tasyünü döseme detaylari) , esnek tespitli asma tavan uygulamak.
Darbe Ses Yalitiminda Kullanilan Malzemeler :

Mineral Yünler
Polietilen
Kauçuk Köpügü
Ahsap Yünü
Poliüretan
Ses yalitimi yaptirmaz ve gürültüden korunmazsak ne olur?
Gürültü pek çok saglik sorununa yol açmaktadir. Insan gürültüyü zamanla kaniksamis olsa bile zararlari artarak devam edecektir. Üstelik gürültü sonucu olusan isitme kayiplarinin ilaçla veya cerrahi bir müdahale ile tedavisi bulunmamaktadir. Özellikle uzun süreler yüksek gürültüye maruz kalanlarda kalici isitme kayiplari (sagirlik) olusmaktadir. Ayrica fabrika gibi endüstriyel tesislerde çalisanlarin verimi düsmekte, dikkatlerinin dagilmasi sonucunda is kazalari meydana gelmektedir.
Ses yalitimi nerelerde yapilmalidir?
Ses yalitimi; Gürültünün zararli etkilerinden korunmasi gereken alanlarda (konutlar, okul, hastane, yurt, otel, is yeri vb.)
Çevreye yaydiklari gürültünün önlenmesi gereken alanlarda (jeneratör, hidrofor, kalorifer, yüksek ses düzeyine sahip eglence yerleri vb.)
Kullanim kosulu sese bagli alanlarda (sinema, tiyatro, konser ve konferans salonu, TV ve ses kayit stüdyosu vb.) yapilmalidir.
Ses yalitimi nasil yapilir?
Yapiyi planlarken ses yalitimi dikkate alinmalidir. Ayrica yapilarin duvar, döseme, tavan, cam ve dograma gibi elemanlari belirlenirken ses yalitim özelligi yüksek olan malzemeler kullanilmalidir. Ses yalitim malzemesi kullanilarak alt ve üst kat seslerinin geçisi ile komsu duvarlardan geçen sesler de engellenir.

firma etiketleri Firma Etiketleri
BENZER FİRMALAR