• call img
  • MÜŞTERİ HİZMETLERİ

  • line
  • 444 24 98
firma logo

Mir Camping Tatil Köyü

firma sektörü

Sektör :

firma yetkilisi

Yetkili Kişi :


Hakkımızda
Mir Camping Cafe Restaurant, 2011 yılında emekli olduktan sonra hayallerini gerçekleştirmek için sıkı bir doğa aşığı olan Enver Akdemir tarafından Seferihisar Doğanbey'de Sakızağacı Mevkiinde kurularak ticari hayatına merhaba demiştir.
Enver Akdemir, Mir Camping Cafe Restaurant'ı kurmadan önce, uzun yıllar yurt dışında; organizasyon, çevre düzenliği - çevre temizliği ve danışmanlık hizmetlerinde faaliyetlerde bulunmuştur.
Emekli oldukdan sonra anavatana dönüş yapan doğa aşığı Enver Akdemir, Sakin şehirde (Citta Slow), Mir Camping Cafe'yi kurarak uzun zamandır hayal ettiği düşüncesini hayata geçirmiş olup günden güne Mir Camping'i doğaya saygılı olarak yeşilliği bozmadan yenilikler ve güzellikler ile süslemektedir.
Mir Camping Cafe, aileniz ile birlikte huzurlu zamanlar geçirip, kafa dinleyebileceğniz , yeşil ve mavinin buluştuğu nezih bir plajda kurulmuştur. Aynı zamanda Mir Camping düzenlediği organizasyonlar ve şenlikler ile siz değerli konuklarını şehrin stresinden uzaklaştırıp, yeni dostluklar kurabileceğiniz bir ortam yaratmaktadır. Kendine nasıl davranılmasını istiyorsan karşındakine o şekilde davran mantığı ile yola çıkan Mir Camping de eğlenceler de herkesin haklarına saygılı olarak düzenlenmektedir.
Citta Slow ( Sakin Şehir ) Seferihisar
Citta Slowİtalyanca Citta (Şehir) ve İngilizce Slow (Yavaş) kelimelerinden oluşan Cittaslow Sakin Şehir anlamında kullanılmaktadır. Cittaslow Ağı, küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzını standartlaştırmasını ve yerel özelliklerini ortadan kaldırmasını engellemek için Slow Food hareketinden ortaya çıkmış bir kentler birliğidir. Küreselleşmenin yarattığı homojen mekanlardan biri olmak istemeyen, ye­rel kimliğini ve özelliklerini koruyarak dünya sahnesinde yer almak isteyen kasabaların ve kentlerin katıldığı bir birliktir.
Cittaslow Nedir?
Şehirlerin hangi alanlarda önemli ve özel olduklarını düşünmeleri ve bu özelliklerini korumak için strateji geliştirmeleridir. Şehrin dokusunun, renginin, müziğinin ve hikayesinin uyum içinde, şehir sakinlerinin ve ziyaret edenlerin zevk alabilecekleri bir hızda yaşanmasıdır. Yerel zanaatları, tatları ve sanatları sadece eskilerin hatırlayabildiği kavramlar olmaktan çıkarmak için bunları çocuklarımızla ve misafirleri­mizle paylaşmaktır. İnsanların kendi sağlıklarını ön planda tutmalarıdır. Bunu gerçekleştirmek için, hava, gürültü, ışık ve elektromanyetik kirliliklerin sürekli kontrol edilmesi ve sağlığı tehdit et­meyecek boyutta tutulmasıdır. Çöp toplama saatlerinden ilaçlamaya kadar birçok konuda önlem almak ve uygulamaktır. Yerel üreticileri desteklemek ve onların ürünlerini satabilecekleri satış merkezleri oluşturmaktır. Çevreye ve insana zararlı olmayan al­ternatif ve yenilenebilir enerji kaynaklarının teşvik edilmesidir. Belki de en önemlisi bir şehrin, dünyada binlerce birbirinin aynı şehirden kendini farklılaştırmasıdır.
Türkiye'de Cittaslow hareketi Seferihisar'ın 28 Kasım 2009 tarihinde Cittaslow olmasıyla resmi olarak kurulmuştur. Yavaş hareketinin Türkiye'de yaygınlaşması için yapılan çalışmalar sonucunda 2010 yılında Akyaka, Yenipazar, Gökçeada ve Taraklı kentleri Cittaslow olmak için çalışmalara başlamıştır. 24 Haziran 2011 tarihinde Polonya'da düzenlenen Cittaslow Uluslararası Kongresinde Cittaslow olarak ilan edilen kentlerle birlikte Türkiye'deki Cittaslow sayısı beşe çıkmıştır ve Türkiye'de Cittaslow Ulusal Ağı kurulmuştur.
Kentlerin kendi özelliklerini ve yapılarını korumalarını, yerel ürünlerine, sanatlarına ve yemeklerine sahip çıkmalarını öngören Cittaslow hareketi doğaya zarar vermeden de kentlerin gelişebileceğini savunmaktadır. Çok farklı ve geniş bir coğrafyaya sahip aynı zamanda tarihte çok farklı kültürlere ev sahipliği yapmış bir ülkede Cittaslow olabilecek belki de yüzlerce kent vardır. Bu kentlerin Cittaslow olması o yöredeki yerel yemeklerin, ürünlerin, zanaatlerin, mimari yapının, doğanın korunması aynı zamanda bu kentlerin kalkınması anlamına gelecektir. Türkiye'deki "Sakin Şehir" sayısını artması sahip olduğumuz değerlerin geleceğe taşınabilmesi anlamına gelecektir.
firma etiketleri Firma Etiketleri
BENZER FİRMALAR