• call img
  • MÜŞTERİ HİZMETLERİ

  • line
  • 444 24 98

Demir Firmaları. En Yakın Demir Firmaları | Birmilyonnokta

Demir firmaların listesi. Bu sayfada Demir firmaları kelimesi ile alakalı sonuçları görüntüleyebilir il ve ilçeye göre filtreleyebilirsiniz

Demir Firmaları

FATİH DEMİR DOĞRAMA

Metal Dekorasyon


FATİH DEMİR DOĞRAMA:05385609357 firmamız Konya'da: demir doğrama işleri, çelik ça

Orka kepenk

Hurda


Hertürlü panju tamiri , otomotik kapı tamiri ve kepenk hizmeti sağlanır...

ALPSAN ÇELİK KONSTRÜKSİYON

Metal Dekorasyon


Alpsan Demir Doğrama kendi yerinde uzun yıllardır devam eden  çalışmalarına sürekl

Saygın Makine

Metal Dekorasyon


SAYGIN MAKİNE,İSTANBULDA ALARKO SİSTEMLERİ,KALORİFER SİSTEMLERİ,DOĞALGAZ SİSTEMLERİ,ISI İZOLASYONU,B

TOKAY DEMİR DOĞRAMA

Metal Dekorasyon


TOKAY  DEMİR DOĞRAMA;0537 241 7302

GÖÇEN FERFORJE

Metal Dekorasyon


GÖÇEN FERFORJE: FİRMAMIZ BİLECİK' TE demir doğrama işleri, çelik çatı

Kırşehir Demir Doğrama

Metal Dekorasyon


Demir Doğrama  sektörü içerisinde sürekli kendimizi yenileyerek müşterilerimize her zaman

ESKİŞEHİR EKSİZ OLUK

Metal Dekorasyon


KÜTAHYANIN ÇATISINA YÖN VEREN FİRMAYIZ.

Yaman Demir Doğrama

Metal Dekorasyon


Demir Doğrama İşleri Apartaman Giriş Kapısı Duvar Korkuluğu Çelik Çatı İşleri Ke

BÜYÜKBELEN TADİLAT ÇATI VE DEMİR DOĞRAMA

Metal Dekorasyon


BÜYÜKBELEN TADİLAT ÇATI VE DEMİR DOĞRAMA:05369244797/05413113499

Celsa Çelik

Metal Dekorasyon


Çelik Konstrüksiyon, Çelik Çatı, Asma Tavan, Ferforje, Demir Doğrama, Totem, Petrol Kanopisi İşlerin

Karaaslan Demir Doğrama

Metal Dekorasyon


DEMİR DOĞRAMA HİZMETLERİ...

UMUDUM DEMİR DOĞRAMA

Metal Dekorasyon


AYGÜL METAL DEKORASYON FERFORJE

Metal Dekorasyon


AYGÜL METAL DEKORASYON FERFORJE:0538 202 5395/05530029859 FİRMAMIZ İSTANBUL'DA: DEMİR &nbs

Koçerioğulları Demir Doğrama

Metal Dekorasyon


Demir doğrama sektörü içerisinde sürekli kendimizi yenileyerek müşterilerimize her zaman daha kalite

ceka metal

Metal Dekorasyon


  çelik çatı sistemleri, forforje sistemleri, çelik kontrüksüyo

ZORKUN ÇATI DEMİR DOĞRAMA GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ

Metal Dekorasyon


ZORKUN ÇATI DEMİR DOĞRAMA GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ:05453112186    firmamız;Kah

Osmanlı Demir Doğrama

Metal Dekorasyon


KARAELMAS FERFORJE

Metal Dekorasyon


KARAELMAS FERFORJE : FİRMAMIZ   ANTALYA 'DA: DEMİR  DOĞRAMA İŞLERİ, DEKORASYON İŞLERİ

kaan prefabrik yapı

Metal Dekorasyon


prefabrik kurulum konteynır imalatı acil prefabrik kurulum ferforje işleri prefabrik tamir ve tadil

KULAK DEMİR DOĞRAMA

Metal Dekorasyon


KULAK DEMİR DOĞRAMA:05303009564 FİRMAMIZ ANTALYA'DA: DEMİR DOĞRAMA, KORKULUK SİSTEMLERİ, AL&Uum

Akay Çelik

Metal Dekorasyon


Çelik sektörü içerisinde sürekli kendimizi yenileyerek müşterilerimize her zaman daha kaliteli hizme

Ferforje İşleri

Hurda


FERFORJE İŞLERİ  OLARAK,Demir doğrama ve ferforje sektörü içerisinde sürekli kendimizi yenileye


Demir Çelik Sektörünün Ülkemizdeki Gelişim Süreci

Ülkemiz ekonomisinin büyümesinde önemli bir işlevi olan sektörler arasında demir çelik sektörü de bulunmaktadır. Türk demir çelik sektörü geçtiğimiz yıllarda yaşanılan küresel ekonomik krizde gelişmiş ülke demir çelik sektörlerinden daha çabuk iyileşme göstermiş olup ham çelik üretiminde dünyada dokuzuncu sırada bulunmaktadır. Dünya çapında oldukça rekabetçi olan bu sektörde, ülkemiz almış olduğu tedbirler sayesinde sektörde kalıcı olmaya devam etmektedir.

Ülkemizde demir çelik üretimi, savunma sanayinin ihtiyacını karşılamak maksadı ile ilk kez 1928 yılında, şu anda Kırıkkale ilinde Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu olarak bulunan tesiste faaliyete geçmiştir.Ülkemizin uzun ürün ihtiyacını sağlamak için 1937 yılında Karabük’te, yassı ürün ihtiyacını sağlamak için 1965 yılında Ereğli’de ve uzun ürün ve yarı mamul ihtiyacını sağlamak için de 1977 yılında İskenderun’da demir çelik tesisleri faaliyete başlamıştır. 1960 ve 1970’li yıllarda elektrik ark ocaklı tesislerin faaliyete başlaması ile 1980 yılında ülkemizin demir çelik endüstrisi hatırı sayılır bir ham çelik üretimine erişmiştir. Ülkemizde 1980’lerde yaşanan ekonomideki liberal adımlar ekonomimizin çehresini değiştirdiği gibi demir çelik sektörünün gelişimini de olumlu yönde değiştirmiştir. Elektrik ark ocaklı tesislerin sayısının artması ve ekonomideki olumlu adımlar demir çelik sektöründe de gelişimin olmasını sağlamıştır. Avrupa Birliği ile 25 Temmuz 1996 yılında Brüksel’de imzalanan anlaşma ile demir çelik endüstrisinin Avrupa Birliği ile uyumlu olması sağlanmıştır. Demir çelik sektörü, maliyet yönünden dezavantajlı olmasına rağmen Avrupa Birliği’ndeki demir çelik firmaları ile rekabet halinde olup, Avrupa Birliği ülkelerinde hatırı sayılır bir pazar payını elinde bulundurmaktadır.

Demir çelik sanayi firma temsilcileri, sektörün genel maliyetleri arasında ikinci sırada bulunan enerji maliyetlerinin diğer ülkelerdeki rakip demir çelik üretici firmalarının enerji maliyetlerinden yüksek olduğunu ve bu durumun hem iç hem de dış piyasada rekabet gücünü zayıflattığını belirtmektedir.Bununla birlikte demir çelik firma temsilcileri, diğer ülkelerdeki üretici firmalar ile tekrar rekabet edebilir bir seviyeye gelebilmek için;


  • Elektrik enerjisi üzerindeki TRT ve benzeri fon ve kesintilerinin yapılmaması,

  • Cumartesi, Pazar günleri ve bayram tatili günlerinde gece tarifesi uygulamasına geçilmesi,

  • Yaz mevsiminde puant vaktinin akşam sekiz ile on saatleri arasında olması,

  • Bireysel tüketici ile sanayitüketici arasındaki elektrik enerjisi bedel farkının, Avrupa Birliği ülkelerindeki mevcut fark seviyesine getirilmesi,

  • Avrupa Birliği ile imza edilen söz konusu anlaşmanın demir çelik sektörüne devlet yardımını men eden kısımlarının gözden geçirilmesi hususlarını talep etmektedir.


Demir Çelik Hakkında Önemli Bilgiler

Dövülmüş demir, demir doğrama olarak adlandırılmakta olup insanın yaşadığı her yer demir maddesinin kullanıldığı yerler olduğu için günümüzde pek çok yerde kullanılmaktadır. Çünkü demirin kullanıldığı her alanda demir doğrama da kullanılmaktadır. Dış mekânda kullanılabilen demir doğrama kullanım yerleri; bina kapısı, bahçe giriş kapısı, pencereler, bahçe ya da balkon korkulukları, kapı önünde yağmur ve güneş gibi hava olaylarından insanı korumak için yapılmış sundurmalar, banklar, oturma takımları, masa ve sandalyeler şeklinde sayılabilir. İç mekânda kullanılabilen demir doğrama kullanım yerleri korkuluklar, kapılar ve benzeri yerlerdir. Demir doğramayı yaptırmaya karar verdikten sonra nasıl ve kime yaptırılacağı sorusuna cevap bulunmalıdır. Belli bir yerde çok şık duran demir doğrama farklı bir yerde şık gözükmeyebilir. Bundan dolayı, demir doğramanın yapımı, her proje üzerinde yeniden düşünüp planlama yaptıktan sonra gerçekleştirilmektedir. İnsanın içine sinecek derecede demir doğrama ortaya çıkarmak için kaliteli malzeme kullanılması gerekmektedir. Demir doğrama imalatında yapılacak işin ölçeği ve maliyeti oldukça önemlidir. Demir doğrama yapımında pardon deme imkânı olmayacağı için demirci tarafından yapılan işlerin ciddi bir şekilde yerine getirilmesi ve ölçülerin titizlikle alınması gerekmektedir. Demir doğrama üretimi tamamlandıktan sonra iyi bir temizlik yapılarak doğramanın kalitesi ortaya çıkarılmalıdır. Demir doğrama yaptırılacak ise işinde tecrübeli ve uzman demir doğrama firmaları ile çalışılması gerekmektedir. Bilgi birikimi ve tecrübesi ile sektörde önemli bir yere sahip olan firmaların demir ticareti ihtiyacını karşılama konusunda değerlendirilmesi müşterilerin yararına olacaktır.

Metalik demirin, kükürt, fosfor, karbon ve benzeri pek çok element ile birleşimi ve karışımı sonucunda oluşan malzemeye çelik adı verilmektedir. Çeliğin yapısal özelliğine göre kesinlikle farklı oranlarda bulunan karbon demirin çeliğe dönüşmesindeki en önemli elementtir. Çeliklerin büyük bir kısmı yapılan işlemler sonucunda sertlik, fiziksel özellik, yüksek ısıya karşı dayanıklılık ve benzeri pek çok özelliğe sahip hale getirilebilmektedir. Farklı görünümdeki elektrik ocaklarında sıvılaştırılarak alaşım hale getirilen çelikler değişik kalitelerde imal edilebilmektedir. Elektrikli ocaklardan alınan sıvı durumundaki çelik, kalıplar içerisine dökülerek ya da döküm tezgâhlarında kütük olarak şekillendirilerek haddeleme işlemine yahut dövmeye hazır halde olmaktadır. Çelik dünyada en çok tüketilen metal konumundadır çünkü hammadde kaynağı çoktur, üretim teknolojisi gelişmiştir, fiyatı makul seviyelerde ve kullanım alanı oldukça yaygındır. Demir cevheri ve çelik hurdası çelik maddesinin hammaddesi durumundadır. Çelik içeriğindeki maddelerin farklı oranlarda olması durumlarına göre farklı çeşit çelik üretimlerini sağlayacaktır. Uluslararası standartlarda çok sayıda çelik sınıfı bulunmaktadır.

İstanbul demir çelik firmaları tarafından üretilen çelik çeşitleri şunlardır:

Yapı çelikleri: Alaşımsız ya da az alaşımlı olan, biçimlendirme ile üretilebilen, çekme dayanıklılığı ve akma sınırı ile bilinen çelik türüdür. Kükürt, mangan, silisyum ve karbon elementleri mekanik öğeleri belirlemede hayli etkindir. İnşaat alanında, çubuk, kutu profil, haddelenmiş profiller, dikişli dikişsiz borular, dayanıklı sıcak çekilmiş sanayi profilleri ve dayanıklı makine parçaları yapımında kullanılabilmektedir.

Islah çelikleri: Akma sınırı ve darbelere karşı dayanıklılığı artırmaya yatkın, içeriğindeki karbon elementinden dolayı su ile sertleştirme yapılabilen alaşımlı ya da alaşımsız olan çeliklerdir. Seçiminde parçalarının değeri ve dayanıklılık ön plana çıkmaktadır. Araç ve motor yapımında kullanılan ve oldukça fazla zorlanan dingil, krank mili, türbin kanadı, türbin parçaları ve aks gibi parçaların yapımında ve makine ve taşıt imalatında ise fazla zorlanan parçalar ve benzeri parçaların yapımında kullanılmaktadır.

Sementasyon Çelikleri: Düşük karbonlu, alaşımlı yahut alaşımsız, yüzey kısmında sert aşınmaya ve değişken ve darbeli zorlamalara karşı dayanıklı parçaların üretiminde kullanılan çeliklerdir.Sementasyon işlemi ile yüzey sertliği dayanıklılığı ve parça çekirdek bölge dayanıklılığı iyi hale getirilmektedir. Dolayısıyla büyük yüklerin taşınmasını sağlayan bir yapıdır.Kullanım alanları, manivela kolu, küçük makine parçaları, kam milleri, dişli tekerliği ve dişli çark, mil, pim, kardan mafsallar gibi parçaların yapımında kullanılabilmektedir.

Otomat Çelikleri: Talaşları kırılgan özellik gösteren ve iyi talaş ortaya çıkaran çeliklerdir yapısındaki fosfor, kurşun gibi elementler sayesinde. Islah ve semente edilebilme özelliği olan bu çelikler sayesinde az enerji ile seri olarak çalışan otomat tezgâhlarında çok sayıda kaliteli yüzey ortaya çıkarılabilmektedir. Otomotiv endüstrisinde, makine üretiminde, dayanıklılığı yüksek parçalarda, bisiklet ve dikiş makinesi ile dübel, rekor ve benzeri parçaların üretiminde otomat çelikleri kullanılmaktadır.

Yay çelikleri: İçeriğindeki başta karbon olmak üzere silis ve mangan gibi elementler dolayısıyla su verme ve menevişlenme işlemleri yapılarak yaylanma yeteneği kazandırılır. Esnek olarak şekil değiştirebilme özelliğine dayanan sahip olduğu yaylanma özelliği ile yaylanması gereken tüm parça çeşitlerinin yapımında kullanılabilmektedir. Taşıtlarda yaprak yayları, döner çubuk, konik yayları, genel olarak makine ve raylı taşıtlarda da sıcak şekil verilen yayların yapımında kullanılmaktadır.

Paslanmaz çelikler: Yaklaşık olarak yüzde on iki krom içeren ve kimyasal korozyona karşı dayanıklılığı iyi olan çeliklerdir. Alaşımlı olmayan ya da az alaşımlı olan çelikler ortamın durumuna göre çabuk paslanır yahut kimyasal olarak değişim gösterebilirler. Bu hususları engellemek için boyar madde kullanmak gibi çeşitli güvenlik tedbirleri alınarak olumsuz durumlara karşı korunma sağlanabilir. İçerdiği alüminyum ve krom gibi elementler oksijen ile birleşerek oldukça ince ve yoğun oksit film tabakası oluşturmakta ve bu tabaka da paslanma oluşumuna etki etmektedir. Su buharı, petrol, gıda, sabun, sirke, kimya, süt, bira endüstrilerinde kullanılan parçaların yapımı ile kesici ve kısmi olarak sertleştirilebilen parça yapımlarımda kullanılabilmektedir.

Rulman çelikleri: Rulman çeşitlerinin farklı kısımlarının üretiminde kullanılan çeliklerdir. Rulmanlarda oluşan oldukça yüksek düzeydeki basınç, çekme, yıpranma ve titreşim etkilerini karşılayacak nitelikte olması gerektiğinden rulman çeliklerinin içeriği özel kimyasal bileşimlerden oluşturulmakta; bunun yanı sıra yüzeyde sertleştirme veya ürünün tamamında sertleştirme işlemleri yapılmaktadır. Rulman çelikleri bilyalı, roleli ve iğneli yataklarda, özel makaralarda, tabla, halka ve bilyalar ile ray tekerliği üretimi gibi farklı yerlerde kullanılmaktadır.

Çelik çekme borular: Genel amaçlı kullanım dışında yüksek nitelikli çelik boru, soğuk çekilmiş boru, yüksek sıcaklığa dayanıklı özellikte üretilen çelik boru, sondaj borusu, paslanmayan dikişsiz çelik boru, doğalgaz ve petrol hattı borusu gibi çeşitleri olan çekme borular, üretimlerine ağır sanayi sektörüne dönük olarak yapan sektörler tarafından yoğun olarak kullanılmaktadır.

Güvenlik İhtiyacının Kaçınılmaz Sonucu: Çelik Kapı

Çelik kapı modelleri, ev ve iş yeri kapılarında güvenli kullanıma olanak sağlayan dayanıklı yapısı ve sunduğu şık ve modern görünüm ile dekorasyona yaptığı katkıyla birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.Bu ürünler iklim şartlarından kolay etkilenmemektedir ve darbelere karşı oldukça dayanıklıdır. Çelik kapının kullanılacağı mekan göz önünde bulundurularak farklı modeller talep edilmektedir. Çelik kapı firmaları tarafından müşterilerin güvenlik, bütçe, görünüm kriterlerini karşılamaya dönük farklı özellik ve modellerde çelik kapıların üretimini gerçekleştirmektedir. Kullanılan malzemenin kalitesi, çelik kapının dayanıklılığını belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Çelik kapıların kanat içlerinde İzocam, taşyünü ve köpük kullanılarak ses ve ısı yalıtımı sağlanmaktadır. Çelik kapılarda genellikle,çelik kapının koruma ve güvenliği sağlama niteliğini bozmayacak şekilde çoklu kilit sistemi kullanılmaktadır. Kapıların kanat rengi ile uyumlu metal boya kullanılarak estetikve modern bir görünüm elde edilmektedir. Kapı aksesuarları da müşteri talebine göre farklı malzemelerden seçilebilmektedir.Güvenliği üst seviyede tutmak amacıyla çelik kapılara alarm sistemi eklenmektedir.
Devamını Göster