• call img
  • MÜŞTERİ HİZMETLERİ

  • line
  • 444 24 98

Nevşehir'de Minare Firmaları. En Yakın Minare Firmaları | Birmilyonnokta

Nevşehir'de Minare firmaların listesi. Bu sayfada Minare firmaları kelimesi ile alakalı sonuçları görüntüleyebilir il ve ilçeye göre filtreleyebilirsiniz

Nevşehir 'de Minare Firmaları

Sayın Kardeşler Minarecilik

Yapı İnşaat


SİCİM MİNARECİLİK

Yapı İnşaat


Minare Ustası – SİCİM Minarecilik Türkiye genelinde minare ustası arıyorsanız, mina

YILMAZ ÇATI VE MİNARE

Yapı İnşaat


Meslek hayatında 5.yılını dolduran firmamız,kutsal mekanlarımız olan camiilerimizi suyun verdiği za

ELİAÇIK MİNARECİLİK

Yapı İnşaat


Minare Ustası –ELİAÇIK Minarecilik Türkiye genelinde minare ustası arıyorsan

KARDEŞLER BETON MİNARE KALIP

Yapı İnşaat


Amatör ruh ve profesyonel personelimiz, İlk günki heyecanımızla müşteri memnuniyetin

Turhal Ayyıdız Minarecilik

Yapı İnşaat


TOKAT başta olmak üzere TÜRKİYE'nin tüm illerine hizmet vermekte olan TURHAL AYYILDIZ MİNARECİLİK ;m

Sarıgül Kurşun Kaplama

Yapı İnşaat


Sarıgül Kurşun Kaplama kutsal mekanlarımız olan camilerimizi suyun, güneşin ve rüzgarın vermiş olduğ

KOLOĞLU MİNARECİLİK

Yapı İnşaat


Minare Ustası – KOLOĞLU Minarecilik Türkiye genelinde  minare ustası arıyorsanız, m

Bilgiç Minarecilik

Yapı İnşaat


Mİnareci Biz minare yapımı

Yapı İnşaat


   

Çalışkan Nakkaş

Yapı İnşaat


MİNARE USTASI HÜSEYİN MAHMUT

Yapı İnşaat


DİLOVASI GÜL CAMİİ DİLOVASI ÇARDAK TEPE CAMİİ DİLOVASI EYÜP SULTAN CAMİİ GEBZE AZE

Elazığ Minare

Yapı İnşaat


ELAZIĞ MİNARE olarak MİNARE TAMİRİ MİNARE BOYA İŞLERİMİNARE USTALARI MİNARE İNŞAATI&n

MUSLU KARDEŞLER MİNARECİLİK

Yapı İnşaat


MUSLU KARDEŞLER MİNARECİLİK; minare işleri, hazır kalıp minare, cami minare tamiri vb.üzerine

Ortaklar Minareci

Yapı İnşaat


Hoşgeldiniz.istenilen stilde ve yükseklikte betonarme demirli son sistem Plan ve projeli minar

POLAT KARDEŞLER CAMİ KALFALIĞI

Yapı İnşaat


Minare KALFASI – POLAT KARDEŞLER Minarecilik Türkiye genelinde minare ustası arıyor

Berk Kurşunculuk Sadullah Berk

Yapı İnşaat


  CAMİ KAPLAMA NEDİR ;   Günümüzde eski ve yeni camilerin, türbeleri

Aydın Minare

İnşaat


Aydın Minare olarak; minare imalatı ve inşası konusunda sektöründe lider ve öncü

Cami Market

Yapı İnşaat


İZMİRDE ZEMİN ISITMA SİSTEMLERİ,CARBON FİLM ISITICI,CAMİ SES DİZAYNI,CAMİ HALI ALTI ISITMA FİRMALARI

Cami İnşaatı

Yapı İnşaat


ATLI MİNARECİLİK

Yapı İnşaat


Minare Ustası – ATLI Minarecilik Türkiye genelinde minare ustası arıyorsanız, minar

ANLI MİNARECİLİK

Yapı İnşaat


Minare Ustası – ANLIMinarecilik Türkiye genelinde minare ustası arıyorsanız, minare

Çalışkan Ticaret

Yapı İnşaat


FİRMAMIZ 1975 YILINDA KURULMUŞ OLUP KALİTELİ GÜVENİLİR ÜRÜNLER İLE DÜRÜST İŞ YAPMAYI İLKE EDİNM

Deveciler Minarecilik

Yapı İnşaat


BUCAK BETONARME MİNARECİLİK

Yapı İnşaat


Minare Ustası – BUCAK BETONARME Minarecilik Türkiye genelinde ve yurtdışında minare


Bir İslam Geleneği Olarak Minareler

İslam dininde ibadet yapılabilmesi için kurulmuş olan cami yapıları Müslümanların namaza davet edilmesi ve ölü salası verilmesi gibi ihtiyaçlar için minarelere sahiptirler. Minareler, camilerin kubbelerinden daha yüksek olan ve genel olarak düz ve uzun şekilde yapılan yapılardır. Bu yapıların inşa edilebilmesi için tecrübeli ustalar tarafından çok yüksek kalıplar kurulması ve uzun bir inşaat işlemi gerçekleştirmesi gerekir. Minarelerin taş döşeme işlemi ile yapılmasında taşların oyulması ve düzenlenmesi büyük emek ve ustalık isteyen bir işlemdir. Bu nedenle minare inşaatları ancak uzun yıllar boyunca tecrübe etmiş ve uzmanlığını kazanmış bir minare ustası tarafından yapılabilir.

Çoğu zaman camiler inşa edilirken minareler için ayrılan bölge uzun yıllar boyunca gerekli minare ustaları sağlanamadığından dolayı boş kalabilmektedir. Aslında camilerde minareler mutlaka olması gereken bir yapı olmamakla birlikte İslam dini için minareler geleneksel bir noktadadır. Türkiye genelinde bütün vilayetlerde cami inşaatları yapılırken minare inşaatları da gerçekleştirilir. Türk kültüründe; Anadolu'ya geçiş ve Müslümanlığı kabul etme döneminden sonra Türk Beylikleri, Anadolu Selçuklu Devleti ve Osmanlı Devleti tarafından tarih boyunca Anadolu'nun tüm kentlerinde inşa edilmiş camilerde bir gelenek olarak minare yapımı kesinlikle uygulanmıştır. Osmanlı döneminde inşa edilen anıtsal yapıdaki büyük camilerde farklı sayılarda minare inşa edilerek mimari estetik sağlanmıştır.

Minarelerin ama kullanım amaçları arasında bulunan ezan okuma ve sala okumak eski dönemlerde teknolojinin ilerlemiş olmamasından dolayı tatbik edilen yöntemler oluştur. Bu noktada minarelerin kullanımı müezzinler tarafından yüksek bir noktadan çevrede bulunan insanlara namaz çağrısında bulunabilmesi amacını yerine getirmektedir. İslam medeniyetinde sadece ülkemiz genelinde değil dünya genelinde tüm ülkelerde cami inşaatları yapılırken bu amaçla minare yapımı ihmal edilmemiştir. Özellikle mübarek geceler olan kandil geceleri, bayram geceleri ve Ramazan gecelerinde ışıklandırılan minareler günümüzde dahi kutsal bir anlama sahip olarak işlev görmektedir. Günümüzde uzun yıllardan bu yana ezan ve sala okuma işlemleri minareler üzerinden değil mikrofonlar ve hoparlörlerle yapılmaktadır.

Tarihi Yapılarda Minare Restorasyonları

Ülkemiz yaklaşık 1000 yıldır İslam coğrafyasında olduğundan birçok kentte çok eski tarihlere dayanan cami yapıları bulunmaktadır. Zaman içerisinde doğal şartlara bağlı olarak zarar görmeleri ve yıpranmaları nedeniyle devlet tarafından restore edinmeleri gerekmektedir. Bu çalışmaların yapılmasında genel olarak caminin bulunduğu bölgede hizmet veren bir minareci yardımıyla hem caminin iç ve dış restorasyonu hem de minare restorasyonu sağlanır. Minareler, genel olarak kesme taşlardan oyma ve işleme yöntemleri ile inşa edildiklerinde dolayı bu yapıların restorasyonu yapılırken ustalık ve maharet gerektiren işlemler bulunmaktadır. Bu işlemlerin doğru ve aslına uygun olarak yapılabilmesi için tecrübeli minare ustaları tarafından restorasyon çalışmaları gerçekleştirilir. Öncelikli olarak minare inşaatında kullanılan tepe bileşeni ve taşların yerlerinden sökülmesi ve numaralandırılması işlemi yapılırken büyük bir hassasiyet gösterilmesi gerekir. Aksi takdirde restorasyon çalışmasının tamamlanması sırasında taşların tekrar yerine yerleştirilmesi işlemi yapılırken oluşabilecek karışıklıklar çalışmanın yanlış ilerlemesine neden olabilir.

Ülkemiz yüzyıllar boyunca Osmanlı İmparatorluğu etkisi altında İslamiyet’i yoğun bir şekilde yaşarken özellikle İstanbul gibi büyük Anadolu kentlerinde hem yapılan yeni camiler hem de kilise ve havralardan çevrilerek Cami haline getirilen yapılar sayesinde birçok tarihi kapsamdaki cami yapısına sahiptir. Bu yapıların kapsamında bulunan minareler kimi zaman birdenfazla olmak üzere farklı sayılarda olabilmektedir. Örnek olarak; Sultan Ahmet Camisi'nin 6 minaresi bulunması gibi türkülere dahi konu olan Bitlis'te Beş Minare Camii gösterilebilir. Osmanlı etkisini çok yoğun yaşandığı kentler olan İstanbul, Trabzon, Manisa, Amasya, Konya ve Edirne gibi kentlerde dönemlerin de cami inşaatı yaptıran padişahlar ve şehzadeler tarafından fazla sayıda minareye sahip olan camiler inşa ettirilmiştir. Bu yapılarda restorasyon çalışmaları gerçekleştirilirken doğru minare ustası seçilmesi sayesinde tüm minarelerin restorasyonunda aynı sonuçlar elde edilmesi mümkündür. Tecrübe sahibi olmayan ve doğru bir şekilde çalışmayan ustalar restorasyon çalışmasında yanlış bir yol izleyince tarihi yapıların özelliğini kaybetmesine neden olurlar.

Genel olarak minare inşaatlarında belirli kısımlar bulunmaktadır. Türkiye'deki mimaride minarelerin kısımları 7 farklı bölüme ayrılmıştır. İlk olarak minarenin en üst kısmı olan ve genellikle metalden yapılan ve üstünde altın rengi bir hilal bulunan yapılar alem olarak adlandırılır. Bu yapının üstünde paratoner bulunur. Sonraki noktada minareyi yağıştan koruması amacıyla alemin altında külah kısmı bulunur. Daha altındaki kısımda ise şerefeye kadar olan bölüme petek adı verilir. Müezzin tarafından ezan okunan ve 360 derece dönülmesini sağlayan kısım ise şerefe kısmıdır. Daha altında bulunan kısımlar ise petekle aynı çapta olan ve istenilen uzunlukta inşa edilmiş gövde kısmıdır. Gövdenin tamamlanmasından sonra altta bulunan kısımla gövdeyi birleştiren disk şeklindeki pabuç kısmı ve bunun altında da bir blok şeklindeki kürsü kısmı bulunur. Sektörde uzun yıllar boyunca hizmet vermiş bir minareci tarafından tüm bu kısımların doğru bir şekilde bilinmesi ve çalışmalar yapılırken bu kısımların birleştirilmesi ve düzenlenmesine dikkat edilmesi gerekir.

Günümüz Cami Mimarisinde Minare Yapıları

Minare inşaatı İslamiyet Tarihinde ilk defa Mısır'ın başkenti Kahire'deki Amr Bin Al-As Camisinde gerçekleştirilmiştir. Bu uygulama milattan sonra 678 yılda Emevi Muaviyesi tarafından camiye ekleme yoluyla yapılmıştır. Daha sonrasında İslam medeniyetlerinde tarih boyunca birçok medeniyet tarafından farklı şekillerde minare inşaatları yapılmıştır. Dünya üzerinde İslamiyet ile yaşamını sürdüren Arap, Hint, Endonezya, İran ve Türk toplumları inşaatlarında farklı şekillerde minarelere yer vermişlerdir. Türk toplumunda minareler, Anadolu Selçuklularından günümüze kadar tüm camilerde farklı mimari yapılarla uygulanarak kullanılmışlardır. Türk tarihinin en büyük ustalarından biri olan Mimar Sinan, minarelerde geometrik bir şekille zariflik sağlamıştır. Şehzade Camisi'nin minaresi üzerinde bulunan ince çubuk ve kabartma süsler benzersiz bir yapının oluşmasını sağlamıştır. Mimar Sinan'ın Edirne'de inşa ettiği Selimiye Camisi'nde uygulamış olduğu teknikle minarenin sahip olduğu 3 şerefenin her birine ayrı merdivenlerle çıkılır ve her merdivenden çıkan kişi diğer şerefeye çıkan kişiyi görmemektedir. Osmanlı mimarisinde minarelerde şerefelerinin olduğu bölümlerde süsleme yapılması ve ihtişam kazandırılması çok önemli bir nokta olmuştur.

Osmanlı mimarisinden günümüze kadar uzanan yapılarda cami mimarilerinin değişmesi gibi minare inşaatlarında da değişik mimariler görülmeye başlanmıştır. Genel olarak çok daha hızlı bir şekilde yapılabilen inşaatlarda betonarme yapılar tercih edildiği gibi dış süslemeler ve kaplamaların fabrikasyon malzemelerle inşa edilmesi ve tarihi yapılardaki estetiğe sahip olmadan yapılan inşaatlar nedeniyle kültürümüzde bulunan minare estetiği kaybedilmeye başlanmıştır. Hatta bazı cami yapılarında çok pratik ve uygun fiyatlı olması nedeniyle sadece simgesel anlamda metalik yapılarda olan minarelerde tercih edilmiştir. Gitgide büyüyen ve kalabalıklaşan şehirlerde inşa edilen camilerde eski yapılar gibi özen gösterilmemesi nedeniyle minare inşaatları da eskisi kadar özenli bir şekilde süslenmemekte ve özen gösterilmemektedir. Bu kapsamda günümüzde halen hizmet vermekte olan ve çok uzun yıllar boyunca tecrübe sahibi olmuş minare ustaları tarafından talep edilen durumlarda eski estetik özelliklere sahip minare inşaatları gerçekleştirilebilmekte ve restorasyon çalışmaları yapılabilmektedir.
Devamını Göster