• call img
  • MÜŞTERİ HİZMETLERİ

  • line
  • 444 24 98

Firmaları. En Yakın Firmaları | Birmilyonnokta

firmaların listesi. Bu sayfada firmaları kelimesi ile alakalı sonuçları görüntüleyebilir il ve ilçeye göre filtreleyebilirsiniz

Firmalar


Medikal Ürün Sektörü ve Kalite

Tıbbi cihaz sektörü, hastaların ve sağlık çalışanlarının ihtiyaç duyduğu cihazların üretim ve satışının yapıldığı, uzmanlaşma gerektiren bir alandır. Bu alanda faaliyet gösteren firmaların standartlara uygunluğu gösteren belgeye ve teknik servise sahip olmaları, ürün satışı ve teknik servis hizmetinde kalite standartlarından ödün vermemeleri, faaliyetlerinin devamlılığı açısından önem arz etmektedir.

Hastane, ambulans veya evde farklı amaçlarla kullanılan çok sayıda tıbbi cihaz ve medikal ürün bulunmaktadır. Hastalıkların teşhis ve tedavisi amacıyla kullanılmakta olan tıbbi cihazlar sağlığımızı doğrudan etkileyen sonuçlar ortaya çıkardığından, bu cihazların teknik yeterliliğe sahip olup olmadığı ve kalitesi, üzerinde önemle durulması gereken konulardır. Tıbbi cihazların yasal düzenlemelerle belirlenen kriterlere uygun olup olmadığı kamusal denetimlerle ortaya çıkarılmakta ve uygun olmayan cihaz, satış ve kullanım izni alamamaktadır. Ayrıca bu cihazlar teknik yeterliliklerini gösteren TSE, ISO, CE gibi bazı belgelere sahip olmak zorundadır. Tıbbi cihaz ve medikal ürünlerin kalite göstergesi ile ilgili diğer bir husus da AB standartlarına uygunluktur.

Standartlar ile ilgili kriterleri sağlayan ürünlerin hastane, ambulans veya evde, uzman kişiler tarafından verilen eğitim ve bilgilendirmenin ardından yine bu kişiler gözetiminde kullanımı muhtemel risklerin ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır. İyi eğitim verilmiş olması ve kullanımının kolay olması durumunda bu ürünler hastalar için daha faydalı olmaktadır.

Medikal firmaları, yasal mevzuatın gerektirdiği şartları yerine getirdikten sonra Sağlık Bakanlığı tarafından tıbbi cihaz ve medikal ürün satışı ile ilgili olarak yetkilendirilmektedir. Bakanlık teknik düzenlemelere uygunluk ve güven şeklinde iki kriteri temel alarak değerlendirme yapmaktadır. Cihazın zorunlu belgelere sahip olmaması veya eksik belge bulunması, etiket ve kullanım kılavuzu bulunmaması veya bunların Türkçe olmaması, cihaz üzerinde yer alması gereken bilgilendirmenin yeterli olmaması durumunda teknik düzenlemelere uygunluk kriteri sağlanmamış olmaktadır. Güven kriteri ise, cihazın yeterliliği ile ilgili teste tabi tutulmamış olması veya fayda sağlayacağı öne sürülmekle birlikte belgelendirme yapılamaması, kullanım tarihinin aşılmış olması gibi konuları içermektedir.

Medikal ürün satışı yapan firmalarda çalışan medikalciler yerine getirdikleri göreve göre belge sahibi olmak zorundadır. Firma görevlilerinin eğitimli ve işinde uzman kişilerden oluşması, alınan ürünle ilgili herhangi bir problem yaşanması durumunda çözüme kolay ulaşılmasını sağlamaktadır. Çözüm odaklı bir medikalci hastalar ve yakınları için hayatı kolaylaştırmaktadır.

Kullanım Alanına Göre Temel Tıbbi Cihaz ve Malzemeler

Medikal ürünler, teşhis ve tedavide kullanılan ve yüksek araştırma ve geliştirme faaliyeti gerektiren radyografi, tomografi gibi gelişmiş teknoloji ürünü cihazlar ve teşhis ve tedavide ana ürünlerle birlikte kullanılmakta olan enjektör, flaster gibi geleneksel ürünler olmak üzere iki ana gruptan oluşmaktadır.

Uzun ve sağlıklı bir ömür sürmek isteyen herkes, hayatının bir döneminde mutlaka bir hastalığının tespit edilerek tedavisinin sağlanması için sağlık sektöründeki imkânlardan faydalanmak durumunda kalmaktadır. Teknolojinin ilerlemesine paralel olarak teşhis ve tedavide kullanılan cihaz ve ürünler de çeşitlenmekte ve kullanım alanı genişlemektedir. Temel olarak hastane ve ambulanslarda kullanılmakta olan bu cihaz ve ürünler, kolay kullanıma olanak sağlayan ve taşınabilir ürünlerin artmasıyla evlerde de kullanılmaya başlanmıştır.

Hastanelerde, bir kısmı toplumun büyük çoğunluğu tarafından bilinen gelişmiş teknoloji ürünü birçok cihaz sıkça kullanılmaktadır.  Organların iç yapısını görüntülemek ve canlı dokular ile beyni incelemek için kullanılan MR cihazları, iç organları incelemek, kadın hastalıklarını ve gebeliğin süresi boyunca bebek gelişimini izlemek amacıyla kullanılan ultrasonografi cihazı, röntgen cihazları, meme kanserinin erken teşhis edilmesinde yarar sağlayan mamografi cihazları, kalp ve damar rahatsızlıklarında kullanılmakta olan anjiyografi hastanelerde sıkça karşılaşılan cihazlar arasında yer almaktadır. Acil serviste ve yoğun bakım ünitelerinde ise ventilatör, monitör, defibrilatör gibi cihazlar kullanılmaktadır.

Yoğun bakım ambulansı, hasta naklinde kullanılan ambulans ve acil yardım ambulansı olmak üzere üç tip ambulans bulunmaktadır. Ambulans türüne göre bulunması gereken malzeme listesi ve sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Her üç ambulans türünde de bulundurulması zorunlu bazı cihaz ve malzemeler; sedye, temel tıbbi malzemelerin bulundurulduğu bir malzeme çantası, sırt tahtası, atel, boyunluk, sabit ve taşınabilir oksijen tüpü, tansiyon aleti, termometre, enjektör, serum seti ve askısı, oksijen maskesi ve cenaze torbasıdır.

Tıp teknolojisindeki gelişme ve yeniliklerin bir sonucu olarak küçülen ve taşınabilen ürünlerin ortaya çıkmasıyla evde kullanma imkânı olan tıbbi cihazlar kullanılmaya başlanmıştır. Yaygın olarak kullanılan cihazlardan biri solunum cihazıdır ve birçok çeşidi bulunmaktadır. Uyku sırasında solunumun durması olarak ifade edilebilecek uyku apnesi hastalığından mustarip kişilerde solunumun kesintisiz olarak sürmesini sağlayan CPAP ve BPAP cihazları konforlu bir uykuya yardımcı olmaktadır. Tedavi ve ameliyatla ortadan kaldırılamayan KOAH hastalığının ilerlemesi halinde oksijen konsantratörü kullanılmaktadır.

Tıbbi bir cihaza sürekli bağımlı yaşaması zorunlu olmakla birlikte sürekli hastanede kalması mümkün olmadığından bakımı evde devam eden hastalar için en yaygın kullanılan cihazlar çeşitli fonksiyonları olan hasta karyolaları ile hastanın hareket etmesini kolaylaştıran tekerlekli sandalyeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Yatalak hastaların bası yaralarına karşı korunması için özel olarak üretilmiş hasta yatakları bulunmaktadır.

Tedavisi evde devam eden hastalar için kullanılan tıbbi cihazlar bunlarla sınırlı değildir. Oksijen tüpü, şeker ölçümü için kullanılan cihazlar, fizik tedavi ürünleri, hastanın iletişim ihtiyacını gidermek üzere tasarlanmış bilgisayarlar ve mobil sağlık takibi için geliştirilen cihazlar yaygın olarak kullanılan bazı ürünlerdir.

İletişim ve tıp teknolojisi birlikte kullanılarak hastaların düzenli takip edilmesi ve takip kolaylığı imkânı sunan sistemler geliştirilmektedir. Mobil sağlık takibi ile kronik hastalığı olanların kullandığı cihazlara ilişkin veriler anında doktorun ulaşmakta ve acil bir durum yaşanması halinde hastalar ambulans desteği alabilmektedir. Bu sistem ile talep etmeleri halinde hasta yakınlarına anlık bilgilendirme yapılabilmektedir. Mobil takip sistemi, KOAH, astım, diyabet gibi kronik hastalıklarla mücadelede etkin bir tedavinin daha düşük maliyetle yapılmasını sağlamaktadır.

Hastanın konforlu bir şekilde hayatını sürdürmesi için, kullanılan tıbbi cihazlar kullanım ömrünü doldurduğunda yenisi ile değiştirilmeli, herhangi bir nedenle arızalandığında bozulan parçalar orijinal yedek parça kullanılarak değiştirilmelidir. Orijinal olmayan ürünler daha düşük maliyetle elde edilmelerine karşın kullanılan cihazın deforme olmasına neden olarak kullanım ömrünü kısaltmakta ve uzun dönemde daha yüksek maliyetlere yol açmaktadır. Üstelik orijinal olmayan ürünlerin hastaların ölçümlerinin yanlış çıkmasına sebebiyet verme riski bulunmaktadır. Ayrıca cihazın yanında kullanılan sarf malzemeleri cihaza uygun olmalıdır.

Hastanın vücut, ağız ve oda temizliğinin sağlanması hastanın rahat etmesi ve sürekli yatmaktan kaynaklanan yaralara maruz kalmaması için dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan biridir. Bu amaçla hijyenik yıkama ve temizleme ürünleri kullanılmaktadır.

Gözlük Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar

Göz hastalıklarının değişik yöntemler ile tedavisi günümüz teknolojisinde mümkün olmakla birlikte gözlük kullanımı yaygın olarak devam etmektedir.Optik firmaları, ilk defa gözlük kullanmaya başlayanların yanı sıra numara değişikliği veya gözlüğün yıpranması nedeniyle gözlüğünü değiştirmesi gereken kişilere hizmet vermektedir.

Günlük kullanım süresi oldukça fazla olan gözlüklerin sık sık temizlenmesi gerekmektedir. Doğru yapılmayan bir gözlük temizliği gözlüğe zarar vermekte ve kullanım ömrünü kısaltmaktadır. Gözlükçüler, gözlük silinen bezin yumuşak, temiz ve su tutucu nitelikte olmasını önermektedir. Gözlük temizliğinde deterjan kullanılması doğru değildir.

Kullanılmadığı zaman koruyucu kılıfında saklanması, kırılma riski oluşturan yerlere bırakılmaması gereken gözlüğün ömrü, yapısı ve ayarları kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak değişmektedir. Gözlüğün temizlenmesi, kullanılması ve saklanmasında yapılan yanlış hareketler gözlükte kırılma veya deformasyona neden olmaktadır. Sert bir zemine konduğunda gözlük saplarından biri yere değmiyorsa, takıldığında simetrik görünmüyorsa, sap ile gövde arasında fazla açıklık varsa, sap vidaları gevşemişse, gözlük düzgün kapanmıyorsa veya halkalar aynı doğrultuda değilse gözlüğün ayarları bozulmuş demektir. Ayarı bozulmuş gözlükler kötü bir görünüme sahip olmanın yanında görme kalitesini de etkilemektedir. Ayrıca yapısı bozulan gözlüğün fonksiyonu değişebilmekte; oluşanastigmatik veya prizmatik etkilerle bulanık görme, çift görme, yorgunluk ve baş ağrısına neden olmaktadır. Yıpranan gözlüklerin meydana getirdiği diğer etkiler, ciltte kızarıklığa, burun, şakak ve kulak arkasında ağrı oluşmasına yol açmasıdır.

Gözlükte meydana gelen aşınma, yıpranma, eğrilme, kırılma gibi olumsuz durumlar uzman bir optik teknisyeni tarafından düzeltilmelidir. İşinin ehli olmayan kişiler tarafından gözlüğe yapılacak müdahaleler risk taşımaktadır. Gözlükçülerin tamir ve bakım yapmasını kolaylaştıran aletler bulunduğundan kısa sürede ve kolaylıkla tamir işlemini gerçekleştirmesi mümkündür. Gözlükçüler, gözlük ayarlarını düzeltmenin yanı sıra gözlüğe ayrıntılı bir temizlik yapmakta, yıpranan burun padlerini değiştirmekte, cam ve çerçevenin kullanım ömrü ve gözlük ile ilgili teknolojik gelişmeler hakkında müşterilerini bilgilendirmektedir.
Devamını Göster