• call img
  • MÜŞTERİ HİZMETLERİ

  • line
  • 444 24 98

Tarımın Geleceği: Sanayi 4.0 ve Tarımda Otomasyon

 

Tarımda otomasyon kullanımı son derece önemli bir seviyede yer almaktadır. Akıllı tarım otomasyonu, tarım sektöründe verimliliğin en yüksek seviyede bulunması, çevreye karşı oluşan olumsuz etkilerin en aza indirilmesi ve kullanılan kaynaklardan en ekonomik düzeyde yararlanılmasını destekleyen uygulama teknolojisi anlamına gelmektedir.

İklim değişikliklerinin etkisiyle tarımsal bölgelerde kontrolü sağlanamayan dış faktörler, ürün verimliliğinde kayıplara sebep olmaktadır. Uygulamaya alınan araştırmalar ile toprağın özelliklerini ve ürün yapısının organik olma seviyesinin kontrolü sağlanmaktadır. Sulama ile birlikte drenaj teknikleri, tohumların seçilme ve ekilme yöntemlerine katkıda bulunmaktadır. Ürünlerin ve toprağın besleme planları ve koruma aşamalarının yanında kullanılan hasat yöntemleri, otomasyon aracılığıyla kolaylaşmaktadır.

Akıllı Tarım Uygulamaları

Tarım uygulamalarında kullanılan akıllı yöntemler son derece yarar sağlamaktadır.

  • Kamera
  • Drone
  • Sensör
  • Uydu gibi araçlar uygulamalara destek vermektedir.

Geliştirilen algoritmalar sayesinde ürünlerin ve tarım alanlarının durumları raporlanabilmektedir. Veriler mobil cihazlara anlık olarak aktarılabilmektedir. Sanayi 4.0 sayesinde kullanılmaya başlanan dijital teknolojiler, tarım sektörünün gelişmesi aşamasında önemli bir rol oynamaktadır. Teknolojik yöntemler nihayetinde maliyetler azalmakta ve verim arttırılmaktadır.

Geleneksel olarak kullanılan tarım yöntemlerinin sebep olduğu kötü durumlardan, dijital dönüşüm ile kurtulmak mümkün olmaktadır. Tarım teknolojileri için yenilikler; değişken düzeydeki uygulama sistemleri, nesnelerin interneti yani IoT, insansız hava ve kara araçları ile birlikte çiftlik yönetimi için bilgi sistemleri çeşitlerine sahip olmaktadır.

IoT; Nesnelerin İnterneti

Nesnelerin interneti teknolojisi yaşadığı gelişmelerle, çiftlikler için yönetime iletişim ve bilgi konusunda yardımcı olmaktadır. Otomasyon noktasında kontrol mekanizmasının gelişmesi ciddi kazanımlar sağlamaktadır. IoT; ilk katman, kullanıcı arayüz katmanı ve ağ yönetim katmanı olmak üzere 3 bölümden oluşmaktadır. Üçüncü katmanda; wifi, bluetooth, gateway ve GSM gibi iletişim sistemleri kullanılmaktadır.

 



Sosyal Medya Reklamcılığı: Etkileşim ve Dönüşüm Stratejileri

Sosyal Medya Reklamcılığı: Etkileşim ve Dönüşüm Stratejileri Sosyal

Elektrik Perakende Piyasası ve Tarife

Son zamanlarda birçok sektörde devletin ekonomik etkinliğini azaltmak

Evlilik Öncesi Sendromu Nedir?

Sevdiğiniz kişi ile hayalini kurup durduğunuz o evliliğe çok az süre

Ev Dekorasyonunda Mermer ve Fayans Kullanmanın Avantajları

Ev Dekorasyonunda Mermer ve Fayans Kullanmanın Avantajları İnşaat ve sanatsal

Metal Ürünlerinin Günlük Hayatta Kullanımı ve Önemi

Metal Ürünlerinin Günlük Hayatta Kullanımı ve Önemi Hemen hemen

10 Adımda Evinizi Dekore Etme Rehberi

Evler en temel yaşam alanlarıdır. Fakat içinde yaşamaktan keyif alacağınız

Evlerde Yenilik Rüzgârı İç Dekorasyon Fikirleri

Evler, yoğun yaşama temposu içerisinde kaliteli zaman geçirmemizi

Ev ve İş Yerleri İçin Kapsamlı Genel Temizlik Çözümleri

Genel temizlik çözümleri ev ve iş yerleri için büyük