MÜŞTERİ HİZMETLERİ
Tekstil sektöründe ülkemiz 90’lı yıllarda dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyordu. Kaliteli dikimler ve kumaşlar ile var olan fabrikaların üretimleri herkes tarafından ilgi görüyordu. Ancak Çin ucuz işçi ve üretim maliyetleri sebebiyle daha çok tercih edilmeye başlandı. Ülkemizde bulunan tekstil fabrikaları ve işletmeleri de çalışanları için belirli kısıtlamalara gitti. Standart olarak belirlenmiş işçi hakları yeterli sayıldı. Uzun mesaili çalışma süreleri, hafta sonu çalışmaları olsa dahi kalifiye eleman eksikliği ve ucuz parça başı ücretleri yüzünden çok çalışan ama az kazanan bir iş sektörü ortaya çıktı.
Çalışma Süreleri Her Firmada Farklılık Gösteriyor
İş kanununda tekstil sektöründe çalışanlar için kurallar belirlenmiş olsa dahi bazı işletmeler kendi kurallarını uygulamaya devam ediyor. Eğer bağlı bulunulan bir sendika yoksa işçiler ihtiyaçlarından dolayı zor koşullarda çalışmaya devam ediyor. Kanunda belirtilen bazı haklar aşağıdaki gibidir:
Haklarımızı Nasıl Koruyabiliriz
Çalışma bakanlığının belirlemiş olduğu kuralları her işçi detaylı olarak bilmelidir. Kötü niyetli işverenler karşısında haklarını savunabilmeleri ve kandırılmamaları için bu önemlidir. Aksi bir durum yaşadıklarında bakanlığın sunmuş olduğu çağrı merkezi hizmeti sayesinde sorunları bildirebilirler.
Sendikalara üye olarak ilgili meslekteki haklarının savunulmasını yasal zeminde gerçekleştirebilirler. Yıldırma ve mobbing uygulamalarına karşı güçlü olmaları ve her zaman işçi haklarının korunması için uygulamalar olduğunu bilmeleri gerekmektedir. Sahip olunan hakları kolaylıkla internetten araştırabilmektesiniz. Unutulmamalıdır ki işçilerin çalışmaya ihtiyacı olduğu kadar, işverenlerinde onlara ihtiyacı bulunmaktadır. Bu sebeple yasal haklar asla çiğnenmemelidir.