• call img
  • MÜŞTERİ HİZMETLERİ

  • line
  • 444 24 98
firma logo

Artı Kalite Özel Eğitim Merkezi

firma sektörü

Sektör :

firma yetkilisi

Yetkili Kişi :

Mustafa Ateş

Tarihçemiz

ARTI, Çocuk Gelişimi veEğitimi UzmanıMustafa ATEŞ tarafından kurulmuştur.

Kuruluşundanitibaren bilimselliği, kaliteyi,sevgiyi,güveni temel değerlerolarak benimsemiştir.

ARTI,uzmanlık alanı olanözel eğitimprogramları veuygulamaları ilebinlerce çocuk ve aileye,gelişim,eğitim veöğrenmede olağanüstübaşarılar kazandırmıştır.

ARTI KALİTE adı gibi, uzmanlığı, kalitesi ve hizmetleriyle fark yaratan, felsefesi ve uygulama başarılarıyla örnek, öncü ve ekol bir kuruluştur.

İSO 9001 KALİTE belgesi olan ARTI'nın adı, 2006 yılında 5378 sayılı kanun kapsamında MEB 'na geçiş sürecinde ARTI KALİTE olmuştur.

Aileyi Özel Eğitimdeki enetkiliekip üyesi kabul ederek eğitimden, yönetimden ve programlara varıncaya kadar her düzeye katılımını eğitimsel ve gelişimsel hedeflerin kurumsal yönetimin bir değeri ve ilkesi olarak benimsedi. Tüm çalışmalarında eğitim, öğrenme ve gelişimin merkezine öğrencilerini almıştır.

Hedefimiz, her öğrencimizin ruh sağlığı ve kişilik gelişimi bütünlüğü içinde,tam kapasite gelişimlerini sağlamak; mükemmelöğrenmedeneyimlerisunarak,özgüvenli,üreten, bağımsız bireyler olabilmeleri vemutlu bir hayat sürdürebilecekleri yaşam becerilerini kazandırmaktır.

Türkiye’de ilk defa Entegrasyon için Toplumsal Duyarlılık çalışmalarını başlattı. Bu çalışmalara farklı gelişen öğrencileri hayatın her alanına tam dahil olabilmelerini sağlamak ve ailelerinin bilgi, beceri kazanımları ve psiko – sosyal dışlanmışlıklarla mücadele edebilmelerine öncülük etti. Alana ve ailelerine yönelik bu çalışmalarının kapsamını ve etkililiğini artırmak amacıyla yine Türkiye’de ilk defa Etkileşimli Aile Eğitimlerini başlattı. Kurumun geleneksel çalışmaları haline gelen bu faaliyetlerini Entegrasyon için Toplumsal Duyarlılık Projeleri şeklinde tasarımlayarak geliştirdi. Bu kapsamda;

1.Etkileşimli Aile Eğitimi Seminerleri 22 Mayıs – 17 Temmuz 1999 TÜBİTAK-AnkaraHer hafta ve toplam 2 aylık bir süreyle 5 Üniversite 12 uzman ve ARTI çalışanlarıyla 15 konuyu bu başlıkta, bu içerikte ve bu sürede rekor kırarak Türkiye’de bir ilke imza attı.

2.Etkileşimli Aile Eğitimi Semineri9 -10 Aralık 2003 ATO-Ankaraİlk Öğretim Çağı Çocuklarında Cinsel Kimlik Gelişimi, Engelli Çocuklarda Cinsel Gelişim ve Sorunlar, 21.yy da anne- baba olmak konularını işleyerek 1085 kişinin katılımını sağladık

3. EtkileşimliAile Eğitimi Sempozyumu 14-15 Şubat 2004 Kocatepe Kültür Merkezi Konferans Salonu-AnkaraToplumsal Duyarlılık Projelerinde Gönüllü Olmak İyi Uygulama Örnekleri,

Farklı Gelişen Çocuklarda Okuma Yazma Öğretimi,

Türkiye’de Kaynaştırma Eğitimi Sorunlarını 2000 kişilik katılıma sundu.

4.Etkileşimli Aile Eğitimi Sempozyumu 17 -18-19 Aralık 2004 M.E.B Şura Salonu-AnkaraErken Tanı Tedavi ve Erken Çocukluk dönemi özel eğitimi programları sempozyumu gerçekleştirdi.

3000 kişinin katıldığı bu programda 20-21 Aralık 2004 tarihlerinde iki ayrı üniversitede toplam 106 uzmanın katıldığı workshop çalışması düzenledi.

2002 yılından itibaren “Aileye ve Çocuğa Moral Destek Sosyal İlişki ve Zaman Yaratma”gönüllük projesinibaşlattı. Toplam alan öğrencisi 400 üniversiteli gönüllüye eğitimler verdi. 200 aileye ev ortamlarında gönüllük hizmeti sundu.

2005 yılı Nisan itibariyle tüm bu çalışmaların birikimindenTODEG’in (ToplumsalDuyarlılık ve Engelliler Entegrasyon Gönüllüleri Derneği) doğuşunu sağladı. 600 gönüllüsü organizasyon yapısı ile engellilerin entegrasyonuna yönelik Türkiye’deki ilk STK olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Alanda bir ekol ve okul olmayı iş ve meslek yaşamının kurumsal varlığın misyonu ve hedefi olarak seçti.

20’den fazla ilk öğretim okuluna özel eğitim ve kaynaştırma eğitimi seminerleri düzenledi ve sundu.

5 okula Okul -Aile işbirliği, öğrenci başarısı, ve okul ruh sağlığı programları gerçekleştirdi.

2006 yılı planlamasına kalite belgesini almayı koydu, 1 Ağustos 2006 tarihinden itibaren bu yöndeki çalışmalarını resmileştirdi.

Yine 23 Aralık 2006' da Türkiye’de ilk defa Özel Eğitim Rehabilitasyon Hizmetlerinde Kalite Sempozyumudüzenledi.

Bu sempozyumu birçok açıdan çok önemlidir, yeni ve farklı kılan özellikleri vardır. Birincisi bizim için çok özeldir; çünkü kuruluşumuzun onuncu yılı armağanı olmuştur. Özel eğitimde “kalite” konusunda Türkiye’de engellilere ve hedefkitleye yönelik yapılan ilk sempozyumdur. “Engellilerin haklarına ilişkin uluslar arası standartlar” konferansı ve birleşmiş milletler engelli hakları sözleşmesi’nin bu sempozyumun ana konuları arasında yer alması nedeniyle BM’ye üye 152 ülke arasında hedef kitlesiyle bunu bir sempozyumla paylaşan dünyadaki ilk kuruluş ve ülke olma ayrıcalığını kurumumuza vermiştir.

Kurucumuz Mustafa ATEŞ,Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Modeli PORTAGE PROGRAMI'nınTürkiye'deki bilinen yetkili toplam 23uzmandan birisiolup; Türkiye PORTAGE derneğinin yönetim kurulu üyesidir.

TODEG ve Kuruluşumuz Türkiye Kalite Derneği üyesidir.

Mustafa Ateş / Çocuk Gelişimi Eğitimi Uzmanı

"...İyi düzenlenmiş birgünde birçok başarı elde edilebilir.Aklım, bedenim ve yeteneklerimle doğaya ve tanrıya borçluyum. Benim yaşam amacım,insanların hayatlarını kolaylaştırmak, özgür ve mutlu olmalarına yardımcı olmaktır..." (B.Franklin)

Yaşam felsefem ve kurucusu olduğum Artı Özel Eğitim'in iş, görev ve çalışma anlayışının temeli budur..!


Karadeniz’in yeşil, şirin ilçesi Fatsa’da 1964 yılında mısır tarlasında, kiraz vakti doğmuşum. Altı aydan fazla anne sütü almışım, bol bol balık yemişim. Fatsa Dumlupınar ilkokulundan sonra Ladik Öğretmen Lisesi’nin ortaokul kısmını yatılı okudum; Fatsa Lisesi’ni bitirdim. 1988 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Anabilim Dalı’ndan bu bölümün Türkiye’nin ilk ve tek erkek öğrencisi olarak mezun oldum.

Aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü “Çocuk Gelişimi Eğitimi Anabilim Dalı’da Yüksek Lisans Programı” aldım. Üniversite II. Sınıftan itibaren Mahir G. Adlı otizm tanılı öğrencimle haftada üç saatlik ev ortamında ağabey modeliyle başlayan yaşantı üç yıl sürdü ve özel eğitim meslek olarak seçmemin bilgi, sevgi ve becerilerimin temelini bu yaşantımda kazandım. Mahir G. ve ailesine sevgi ve şükran doluyum. Mahir ile başlayan bu çalışma biçimi mezuniyetle birlikte; otizimli, zihinsel engelli, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, okuma-yazma ve öğrenme bozukuğu, gelişim gecikmesi, dil ve konuşma bozuklukları olan pek çok çocuk ve ailesi ile meslek elemanı ve özel eğitimci olarak yedi yıl ev ortamında çalıştım.

Aynı zamanlar içerisinde Şanlıurfa Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde bir yıl, Ankara- Yıldırım Beyazıt Anadolu Kız Meslek Lisesi’de bir buçuk yıl Çocuk Gelişimi Eğitimi öğretmeni olarak çalıştım. Samsun, İstanbul ve Babaeski’de askerlik görevimi tamamladım. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı’nın 7. Beş Yıllık Kalkınma Planı eğitim komisyonunda ilk defa oluşturulan “özel eğitim ihtisas komisyonu”nda görev aldım.

1996 yılında Ankara’da Artı Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’ni kurdum.

firma etiketleri Firma Etiketleri
BENZER FİRMALAR