• call img
  • MÜŞTERİ HİZMETLERİ

  • line
  • 444 24 98
firma logo

Çat Oto Lastik 5353734498

firma sektörü

Sektör :

firma yetkilisi

Yetkili Kişi :

Ali Yılmaz

Oto lastik; kauçuk, kord bezi ve çelik teller ile çok farklı kimyasal maddelerin bileşiminden oluşan ve aracın yol ile temasını sağlayan tek ve en önemli parçasıdır.

Oto Lastik, aracınızın yol ile temas etmesini sağlayan tek ve en önemli parçasıdır. Lastiğin en önemli fonksiyonlarından başlıcaları, araç hareketini başlatmak ve durdurmak, aracın yükünü taşımak, düzgün ve emniyetli bir şekilde viraj almasını sağlamak ve yol sarsıntılarını minimuma indirerek sürüş konforunu sağlamak olarak sıralanabilir.OtoLastik, üzerindeki belirli bir yükü, (oto lastiküreticilerinin belirlediği yük endeksini) gerekli yüksek basınçlı havayı muhafaza ederek taşır. Aracın ürettiği gücünün zemin yüzeyine transferini sağlayarak, motorun yarattığı tork ve aktarma organlarından gelen kuvvet ile aracın hareketlerini/çekişini ve fren sisteminin yarattığı frenleme kuvveti ile de durmasını sağlar. Sürücü kontrolü ile aracın, yüksek hızlarda düz bir hatta ilerlemesini, slalom ve benzeri manevralar yapıldığında ve virajlarda savrulmasını önleyerek araç emniyetini sağlar. Oto lastiğin, enönemligörevi duran aracın hareket etmesini sağlamak vetaşımaktır.Oto lastikaracın ilk hareketi sırasındave fren yapıldığında oluşan büyük yük transferlerine mukavemet gösterir. Fren yapıldığında ve virajlardamotorungücünü yola aktarır.Oto lastik, güvenli ve keyifli bir sürüş sağlamalıdır. İklim şartları ve yol durumu nasıl olursa olsun aracın ve yolcuların emniyetle seyahat etmelerini sağlamakoto lastikve başlıca görevleri arasındadır.Oto lastikaracın daha sağlıklı kullanılabilmesi ve yürüyen aksamların dan çok daha fazla verim elde edilebilmesi için yoldaki kasis ve bozuklukların etkisini azaltmak, dayanıklılık ve konforlu bir sürüş sağlayabilmesi için en ileri teknolojiler kullanılarak üretilmektedir. Lastiklerin uzun ömürlü kullanılması ve düşük dönme direncine sahip olmaları yakıt ekonomisine katkı sağlar.

LASTİK KULLANIMI

Oto Lastikiçin kullanım süreleri farklılık gösterebilir ve önceden lastiğin ömrü ile ilgili bir şey söylemek mümkün olmayabilir.Oto lastik, değişimlere uğrayan değişik özellik deki maddelerden ve kauçuk karışımlarından meydana gelmektedir. Bu değişim, lastiğin ömrü boyunca maruz kaldığı mevsimsel farklılıklar, stoklama ve kullanım koşulları (yük, hız, hava basıncı, bakım, vb.) gibi çok sebebe bağlıdır. Bu sebeple, araç kullanıcılarının lastiklerin dış görünümüne, her türlü hava basıncı kaybına veya her türlü anormal belirtiye (titreşim, ses, çekme) dikkat etmesi gerekmektedir. Bütün lastiklerin düzenli olarak (stepne lastik, römork, karavan ve kamping araçlarının lastikleri dahil), bir uzman tarafından kontrolden geçirilmesi tavsiye edilmektedir. Bu kontroller lastiğin daha uzun ömürlü ve sağlıklı kullanılmasını sağlayacaktır.

Oto lastik5 yıl veya daha fazla kullanılması halinde, kontrollerin yılda en az bir kez yapılması gerekmektedir. Araç üreticisinin orijinal lastiğin değiştirilmesi hakkındaki tavsiyelerine bakınız güvenliğiniz için çok önemlidir. Lastiklerin üretim tarihi üzerinden (DOT) 5 yıl geçmiş ise, kullanıma uygun gözüküyor olsalar bile ve yasal diş derinliği sınırının altına düşmemiş olmasalar dahi, lastiklerin değiştirilmesi önerilmektedir.Oto lastikalırken en fazla dikkat etmeniz gereken temel kriterler kullanacağınız lastiğin mevsimine göre uygunluk durumu, çapı, kesit genişliği, yanak ve yüz ayrıntıları ile maximum yük ve hız kriterleridir. Bu yüzden bu konuda deneyim sahibi olmuş lastik satıcılarına alırken danışmak her zaman en doğru harekettir. Jant en az lastik kadar otomobil kullanıcılarının ilgilendiği bir konudur. Jant seçimi de en az lastik seçimi kadar dikkat edilmesi gereken bazı kriterler içermekte ve doğru jant seçimi hem yakıt tasarrufu hem de güvenli sürüş açısından çok önemlidir.

▪Oto lastiklerin havalarını en az 15 günde bir kontrol edin.

▪ Buzlu ve karlı yollarda lastiklerin hava basıncını kesinlikle indirmeyin.

▪ Kış aylarında lastik diş derinliği 3 mm.`den az olmamalıdır

▪ Lastiklerinizi kaldırım kenarlarına ve sivri yüzeylere temas ettirmekten sakının.

▪ Bijon veya somunlarınızı düzenli olarak kontrol edin. (Kontrollerde mümkünse tork kullanın.)

▪ Araç yüklüyken ve seyahate çıkacağınız zaman hava basıncını 2 PSI arttırın.

▪ Diş derinliği 1.6 mm.`ye düşen lastikler mutlaka değiştirilmelidir.

firma etiketleri Firma Etiketleri
BENZER FİRMALAR