• call img
  • MÜŞTERİ HİZMETLERİ

  • line
  • 444 24 98
firma logo

Body Works Tattoo

firma sektörü

Sektör :

firma yetkilisi

Yetkili Kişi :

Serkan Eles

Dövme sözlük anlamıyla, “Vücut derisi üzerine iğne vb. sivri araçlar kullanılarak çizilip, içerisine renk veren maddeler konularak yapılan yazı, resim vb.” olarak geçer. Bizim tanımımıza göre dövme, vucuda herhangi bir şekilde sakıncası dokunmayan organik boya maddelerinin, bu iş için özel üretilmiş dövme cihazlarıyla, insan vucuduna bir takım şekil, yazı, desenler şeklinde işlenmesidir.Dövme, kimi zaman bir harf, bir isim ya da sembol olarak karşımıza çıkar.
İnsanların dövme yapma amacı belki duygularını dışa vurum, bekli de süs ya dagösteriş amaçlıdır.Ama dövmenin çok eski zamanlardan beri insanoğlunun kendini ifade etme sanatı ya da yöntemi olduğu kesin. Hintliler, Japonlar, Amerika Yerlileri ve Afrika’daki bazı kabileler dövmeyi bir süs olarak yaparlar. Bazı topluluklarda dövmenin hastalıklara ve kötülüklere karşı koruyucu olduğu inancı da yaygındır.Bazı toplumlarda dövmenin yapılış amaçlarından biri de kişinin ait olduğu grubu belirtmek ya da yaşadığı topluluk içindeki konumunu göstermektir. Dövme, deri tarafından tümüyle yok edilemeyen bir boyanın, teknikle alt deri yüzeyine kadar işlenmesiyle oluşur.Alt deriye ulaşmak için kullanılan makine ve iğne yardımıyla vucutda küçük delikler oluşur ve bu deliklere makine ile boya maddesi enjekte edilir. Dövmenin yapılış süresi kullanılan iğnelerin sayısına yada yapılan dövmenin boyutuna göre ve dövme sanatçısının işciliğine göre değişkenlik gösterir.
Dövmenizin yapılışı kadar , bakımı da bir o kadar önemlidir.Dövmenin yapıldığı şeklini koruması için dövmenize oldukça özen göstermelisiniz. Dövme yapılan bölgede iğne darbelerinin etkisiyle ödem oluşur ve bu alanı vücut yara olarak algılayıp, iltihabı savunma hücreleri ile onarıma geçer. Bu sebeple bölge iyi korunmassa enfekte olabilir.Bölgenin iyileşim süresi bölgenin büyüklüğüne ve cildinizin yapısına göre değişkenlik gösterebilir. Dövme yapılan bölgeye yaklaşık 3-5 gün arası su temas etmemeli ve bölgeye yaklasık 2 hafta yara iyileştirici etkisi olan antibiyotikli bir merhem ile tedavi uygulanmalıdır. Yaranın iyileşmesi kabuklanma ve kabuk atma şeklinde olacaktır. Her merhem sürme işleminde merhem ile birlikte kabuklar da yavaş yavaş çıkacaktır. Bu nedenle doğal akışına bırakmadan, kopararak kabukları soymaya çalışmayın. Bu süre içinde yara kabuğunun gerilmesine bağlı olarak o bölge derisinde gerilme kaşınma olabilir. Bir ay süresince güneşle direkt temas etmemesine özen göstermeniz gerekli. Çünkü dövme yaptırdığınız bölge vücuttan daha koyu renkli ve hala daha hassas. Dolayısıyla güneş ışığından daha fazla etkilenecek, bu da rengin solmasına, henüz tam iyileşmemiş cildinizin hasar görmesine yol açacaktır. Serkan Eles
firma etiketleri Firma Etiketleri
BENZER FİRMALAR