MÜŞTERİ HİZMETLERİ
Gibi makineleri analog makinelere örnek olarak verebilmekteyiz. Günümüzde artık birçok makine dijital olarak kullanılmakta olsa da yaygın olmamakla birlikte analog cihazlarda kullanılmaktadır. Analog cihazlar sinyaller üzerinden paylaştıkları verileri analog şeklinde aktarır ve okurlar. Dijital sistemlerde çok daha hızlı bir veri akışı vardır. Bazı dijital sistemlere göre çok daha sağlam oldukları kullanıcılar tarafından kabul edilmektedir. Analog makine sistemleri uygun fiyatlı mekanizmalar ile kurulabilmekte ve uzun süre sağlam kalmaktadır. Sürekli olarak gelişmekte olan teknolojilere rağmen analog sistemlerin ilerleyen yıllarda da hayatımızda olmaları beklenmektedir.
Analog Cihazlar Nasıl Çalışır?
Örnek olarak plak çalarları düşünebiliriz. Plak belli bir düzenek üzerinde döner ve iğne sayesinde üzerindeki kabartmalar okunarak sese dönüşür. Arada herhangi bir veri aktarımı olmaksızın tamamen analog bir biçimde işlem gerçekleşmektedir. Analog denildiği zaman fiziksel bir işlemin gerçekleştiğini düşünebilirsiniz. Analog makineler fiziksel işlemleri kapsadığı için insanın gerçekleştirdiği işlemleri de analog işlem olarak düşünebilirsiniz.
Günümüzde Analog Makine ve Dijital Makine Farkları Nelerdir?
İki sistem arasındaki öncelikli fark verilerin aktarılma şekli ve kaydedilme şekilleridir. Analog makinelerde veriler üzerinde değiştirme yapılamazken dijital sistemler ikili bir yapıya sahip oldukları için düzenleme yapabilmek çok daha kolaydır. Analog sistemlerde kayıt imkanları sınırlı olmaktayken artık günümüzde dijital sistemlerde sınırsıza yakın veri kayıtları yapılabilmektedir. Hangi sistemin daha iyi olduğuna karar vermek tamamen sizlerin tercihine kalmıştır. Plak sesini sevdiğiniz takdirde dijital kayıtlardan hoşlanmayabilirsiniz. Teknik açıdan bakıldığında son teknoloji ürünler bir öncekinden daha gelişmiş olmaktadır.