MÜŞTERİ HİZMETLERİ
Çocuk Oyun Evlerinde Renk ve Şekil Seçiminin Psikolojik Etkileri
Üretkenliğin ve başarı seviyesinin arttığı, hata yapma durumunun azaldığı, olumlu davranışları tetiklediği gibi pek çok çevresel faktörlerin önemli katkılarının olduğu belirtilir. Çocuklar onlara öğrenme fırsatı sunulan yerlerde potansiyellerini ortaya çıkartabilecekleri ve böylede öğrenebilecekleri görülür. Bu nedenle hem renklerin hem de rengin ruh halini ne denli etkilediği ciddi oranda göz önüne alınmalıdır.
Renklerin psikolojik etkileri ile ilgili farklı sonuçlar ortaya çıkmıştır. Yapılan araştırmalar ile çocukların renk psikolojisi şu şekildedir:
Renk Psikoloji İle Çocuk Odası Rengi Seçmek
Çocukları doğdukları günden itibaren zamanlarının çoğunu odalarında geçirirler. Odalarında uyur ve uyanır, ders çalışır, oyun oynarlar ve bunlarla beraber onlara kattığı his çocuğu psikolojisine de ev sahipliği yapar. Yapılan pek çok araştırmaya göre renkler ile ışığın ürettiği enerji, zihin ve duyguları etkileyebilmektedir.
Çocuklarda renklerin psikolojisi ile hareket ederek kullanılan renk duruma ve yere göre farklı etkiler oluşturabilir. Yalnız başına kullanılan her renk çocukları oldukça fazla uyarıya yol açtığı için olumlu etki beklenirken negatif etkileri de söz konusu olabilir. Çocukların odalarının rengini seçerken renklerin psikolojik etkilerini inceleyerek tercihler yapılması önemli olabilir.
Çocuklar Renkleri Ne Zaman Tanımaya Başlar?
Çocuklar genel olarak 4 -5 yaşlarında renkleri tanımaya başlarlar. Çizdikleri resimleri boyarken renkleri birbirine katmadan boyama yapar ve bu yaşlardan sonrada renkleri daha bilinçli olarak kullanırlar. Çoğunlukla okul öncesinde kullandıkları renklerin gerçek ile bir bağlantısı bulunmaz. Çocuklarda renk psikoloji hakkında daha fazla içeriğe erişmek isterseniz eğer birmilyonnokta sitesini ziyaret edebilirsiniz.