MÜŞTERİ HİZMETLERİ
Orman Ürünleri
Günüm teknolojisi ve sanayinin gelişmesi ile orman üretiminde ki yoğunluk gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Ormanların yenilenebilir olması ile bu taleplerin artmasındaki sebeplerden birsidir. Ülkemizde yaklaşık olarak 21.389 milyon hektar orman bulunmaktadır. Üretilen bu ürünlerin hammaddesi ormanlardan elde edilmektedir. Ormandan elde edilen yuvarlak odunlar ince ince doğranır, kesilir, soyulur, yongalanarak liflerine ayrılır ve bundan sonra işlenir. Bu odunlar birleştirilerek odunun yapısını fiziksel, kimyasal, mekanik olarak orman ürünleri sanayisinde değiştirilir. Orman ürünleri satışı uzmanlık ve tecrübe gerektirir. Özelliklede ihtiyaçlar uygun olarak üretimin yapılması önemlidir. Orman ürünleri imalatı yapılırken bu ayrıntılar özellikle dikkate alınır.
Sektörün Güçlü ve Zayıf Yönleri Nelerdir?
Orman ürünleri sanayisinin coğrafi konumu önemlidir. Sektörün gelişime açık olması ve son yıllarda ki performansı oldukça güçlüdür. Bu sektörün gittikçe artan teknolojisi, işletmelerin ürün çeşitliliğini artırması ile geniş bir alana sahiptir. Bu sebeple orman ürünleri imalatının artması ile sektör oldukça güçlü bir şekilde ilerlemeye devam etmektedir. Sektörün zayıf yönlerinde ise en önemlisi orman ürünlerini üretirken hammaddeyi doğru ve kontrollü bir şekilde kullanılması gerektiğidir. Bu yüzden hammadde sıkıntı yaşanabiliyor ve kalifiyeli eleman yetiştirmekteki önemde artmaktadır.
Orman Ürünlerinin Sınıflandırılması
Orman ürünleri firmaları birçok malzeme ile üretimlerini yapmaktadır. Orman ürünleri kategorisinde birçok malzeme girmektedir. Bunlar özelliklede hammadde olan ağaçlardır. Bu orman ürünlerini sınıflara ayıracak olursak şunlardır:
Bu ürünler ile iç ve dış mekanlara göre özel olarak işlenir ve tasarımlar ile üretilir. Bu gibi içeriklerden daha fazlasına ulaşmak isterseniz eğer birmilyonnokta sitesini ziyaret edebilirsiniz.