MÜŞTERİ HİZMETLERİ
Tarım sektörü ülkemizin ekonomisi için son derece önemlidir. Tarım sektöründe çalışan nüfusu sürekli olarak azalış gösterse de sayısı hiç azımsanmayacak kadardır. Makineleşme ile birlikte insan gücüne olan gereksinim azalmıştır. Çok ağır işleri yapmak zorunda kalmayan insanlar farklı tarım işlerinde çalışmaya başlamıştır.
Birçok tarla ve tarım alanı, makineler olsa da işçilerin verdikleri emekler ile daha iyi duruma gelmektedir. Özellikle ağaçlardan toplanacak ürünlerde makine yöntemleri kullanılamamaktadır. Ya da rakımı çok yüksek olan dağ yamaçlarından toplanacak çay yaprakları için işçiler çok büyük emek vermektedir.
Tehlikeli Arazilerde Can Güvenliği
Tarımda mevsimsel çalışma ve yer değiştirmelerden dolayı tam olarak bir dayanışma söz konusu olamamaktadır. Makinelerin yanlış kullanımından, fazla tarımsal ilaca maruz kalmak gibi birçok sorun karşısında yetersiz eğitim ve yetersiz örgütlenmeden dolayı tedbirlerin sayısı yeteri kadar arttırılmamaktadır.
Eğitim Düzeyi Arttırılmalıdır
Burada belirtilen eğitim düzeyi, en azından yapılacak tarımsal çalışmalarda kullanılacak yöntemleri doğru bir biçimde öğretmek olacaktır. Daha bilinçli olarak çalışmak oluşan kazaların sayısını azaltacaktır. Kullanılan ekipman ve araçların çalışanlara uygulanabilir aşamalarla tanıtılması ve kullandırılması riskleri en aza indirecektir. Meydana gelmesi muhtemel sorunlara ve oluşabilecek kazalara karşı tedbirli olunmasını sağlamak hem can hem de mal güvenliğine ciddi şekilde katkı sağlayacaktır.