• call img
  • MÜŞTERİ HİZMETLERİ

  • line
  • 444 24 98
firma logo

Düzce Rafting Tesisi

firma sektörü

Sektör :

firma yetkilisi

Yetkili Kişi :

Şaban Yıldırım

Dokuzdeğirmen Köyünden başlayıp 11.4 km. sonra Beyler Köyündeki tesislerde sona eriyor. Rapid sayısı otuz olan parkur, 3+ zorluk derecesinde. Bahar aylarında su seviyesinin yüksek olması parkuru daha da zorlu hale getiriyor. Bu parkurun güzel olan tarafı takriben yüz metre süren rapidlerden sonra üç yüz metrelik boşluklar olması.
RAFTİNG HAKKINDA
Akarsu sporlarında, bu tür beyaz ve köpüklü görüntüler sergileyen bölgelere "Rapid" (Şarlak) adı verilir. Akarsulardaki rapid ve çağlayan gibi engeller, zorluk derecelerine göre uluslararası standartlarda sınıflandırılır.
Bu botlar, Amerika'da, önceleri (1900'ların başında) akarsularda güvenli olarak yük taşımakta kullanılıyormuş. Raft, her türlü akarsuda hareket edebilecek yapısı ve yapıldığı sağlam malzeme nedeniyle akarsu taşımacılığında tercih ediliyor. II.Dünya savaşı sırasında çıkartma amaçlı olarak kullanılan botlar diğer ülkelerin de dikkatini çekiyor ve yaygın olarak kullanılmaya başlanıyor. Spor amaçlı kullanım da yine Amerika'da başlıyor. Keşif amaçlı akarsu yolculukları ve çeşitli etkinlikler yapmak üzere kurulan bir kulüp 1973 yılında "Sobek Expedition" adını alarak dünyanın çeşitli ülkelerinde keşifler yapmaya başlıyor. Çoruh'u da 1982'de ilk bu ekip geçiyor.
Dünyada iki tip raft kullanılıyor. Birincisi daha çok Amerika'da, büyük nehirlerde yük taşıma amacıyla kullanılanlar. Bu botlar bir kişi tarafından yönlendirilebiliyor. Kullanım prensibi kürekli bir sandalla aynı. Bot, kenarlarına bağlı üçer metrelik küreklerle istenildiği gibi yönlendirilebiliyor. Bunlarla iki tona kadar yük taşımak mümkün. Son yıllarda bu botlarda yolcu taşımacılığında, daha çok da turizm alanında kullanılmaya başlandı. Bu türde, botta bulunan yolcular hiçbir şeye karışmaz. Yönetim tamamen kürekleri kullanan rehberdedir. İkincisinde ise botta bulunan herkes kürek çeker. Sabit bir kürek yeri yoktur ve kürekçiler botun kenarlarına oturarak kürek çekerler. Bunlarda rehber arkadadır. Diğer kürekçileri komutlarla yönlendirerek botu idare eder. Türkiye'de de bu sistem kullanılmaktadır. Rafting deneyimli rehberlerin idaresinde yapıldığında son derece kolay ve güvenli bir doğa sporudur. Klas 4 veya 5 zorluğunda bir nehri kano veya kayak gibi araçlarla geçmek için yıllar sürecek bir eğitime gereksinim duyulurken, raftingle deneyimli rehberler yönetiminde, bir kaç saatlik birifing ve ufak bir acil kurtarma provası sonrasında sağlıklı herkes geçebilir.
Türkiye'de rafting yapılan belli başlı noktalar:
Köprüçay , Dalaman, Alara, Dim Çayı, Çoruh, Düzce Melen, Eşen, Manavgat, Zamantı, Fırtına, Maçka, Tortum ve Barhal.
RESTAURANT VE YEMEK
Tessimiz kapalı alan içerisinde 95 kişilik Melen çayına bakan 2 terasında 40+40 kişilik acık alanda 250 kişilik toplam 425 kişiye hizmet vermektedir.
Tesislerimizde Özel toplantılar Nişan v.b organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır.
Ayrıca acık alanımızda Çocuk parkıda bulunmaktadır.
Şehir havasından sıkılıp Cumayeri Dokuz değirmen tesislerinde doğa ile baş başa olmak 12 km. Parkurda Rafting yapanlara Sabah kahvaltısı ve Akşam yemeği tesislerimizin ikramıdır.
Hafta Sonu 20 Çeşit Kahvaltı, Yemeğimiz vardır.
GİYSİLER
* 4 mm Neoplan Giyisi
* Patik
* Kask
* Kürek
* Can Yeleği
firma etiketleri Firma Etiketleri
BENZER FİRMALAR