• call img
  • MÜŞTERİ HİZMETLERİ

  • line
  • 444 24 98
firma logo

İf Feed Yem Katkı Maddeleri

firma sektörü

Sektör :

firma yetkilisi

Yetkili Kişi :

Asena Ülkühan Geçmen

  • firma fb
  • firma instagram

Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ülkemizde önemli gelir ve geçim kaynaklarından biridir. Her bölgemizde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ne kadar zahmetli ve emek isteyen bir uğraşı olduğu malumdur. Barındığı yerden temizliğine, bakım ve muayenesinden beslenmesine kadar sürekli ilgi, bilgi ve tecrübe gerektiren, ülke ekonomisine de katkı sağlayan önemli bir iştir. Özellikle büyükbaş hayvanların beslenmesi, günümüzde açık otlak alanların yeterli olmaması ve yedirilen hazır yemlerin hayvanları yeteri kadar besleyememesi sebebiyle daha önem kazanmıştır.

Ankara tarım hayvancılık sektöründe büyükbaş hayvanların beslenmesinin ve gelişmesinin siz müşterilerimizi memnun etmesi için yem katkı maddesi üretmekteyiz. İf Feed Yem Katkı Maddeleri üretim ve satış firması olarak, her çiftliğin talebine göre canlı maya ve vitamin, mineral içerikli yüksek randıman sağlayan yem katkısı üreterek besiciliğin en önemli unsuru olan hayvanların beslenmesine katkı sağlıyoruz. Beslediğiniz hayvanlar hakkında gözlemlediğiniz şikâyetlerinizi bize bildiriniz. Biz de şikâyetlerinizi ortadan kaldıracak özel hazırlayacağımız yem katkı maddesiyle hizmetimizi size sunalım.

Yem katkı maddemizin sağladığı faydalar olarak, hayvanları sakinleştirme, vitamin ve mineral takviyesi yapma, iştahını açarak yem yemesini sağlama ve gelişimini hızlandırmayı sayabiliriz. Firmamıza ait çiftliğimizde yetiştirdiğimiz büyükbaş hayvanlarımız mevcut olup yaptığımız uygulamalarla yem katkı maddesinin etkilerini bizzat takip etmekteyiz. İşinin uzmanı olan bir ekiple işimizi profesyonelce yürütüyoruz. Beslenme sonrası hayvanlarınız sakince yatarken birbirine zarar vermez ve çokça dinlendikleri için kilo alımı üst seviyelere çıkar. Hayvan başına günlük 50 gr kullanmanız yeterlidir.

Türkiye genelinde her yere kargo ile gönderi yaparak kapıda ödeme kolaylığı sağlamaktayız. İrtibat numaramız ve sosyal medya hesabımızdan bize ulaşabilir, siparişlerinizi verebilirsiniz.

Tırnakların belirli aralıklarla bakımı, hayvanın genel sağlığı yanında verimleri üzerinde de etkilidir. Tırnak bozuklukları, topallıklar ve bunlarla seyreden hastalıklar geniş ölçüde verim kaybına yol açar. Yapılan istatistiklere göre, sığırlardaki topallıklar süt humması ve akut mastitis (meme iltihabı) daha çok görülmektedir. Tırnak şekil bozuklukları ve buna bağlı hastalıklar %25 oranında seyretmektedir. Tırnak bozukluklarının yol açtığı ekonomik kayıpların bazı örnekleri ; Vücut ağırlığının azalması Yemden yararlanmanın azalması Laktasyon (süt verimi) süre ve miktarının azalması Damızlık kabiliyeti yerinde olan birçok sığırın erkenden damızlıktan ayrılması gibidir . Uzun süre ahırda barındırmaya bağlı olarak tırnaklarda şekil bozuklukları meydana gelir. Tırnaklara normal olmayan yüklenmeler, tırnak duvarının ve tırnak tabanının dokusunun ezikliklerine sebep olur. Uzayan tırnaklar arasında ahır pislikleri toplanarak, tırnak enfeksiyonlarına yol açar. Bu da topallıklara, süt veriminin azalmasına ve hayvanın zayıflamasına neden olur. Zamanında tırnağa gösterilen küçük bir özen ve düzeltmeler ile gelecekteki büyük bozuklukların önüne geçilmiş olur. özellikle çok keskin kenarlı tırnaklarla, kötü kırılmış tırnaklar ve taban ezikliklerinin tedavi edilmemesi ya da yetersiz tedavi zamanla daha büyük bozuklukların oluşmasına sebep olur. Hayvanın ayakta dururken vücut ağırlığı, ayakların iç kısmına biner. Dış kısma daha az yük bindiğinden bu taraftaki tırnaklar aşırı uzar. öne ve yukarı doğru kıvrılır. Tırnakta boynuzsu kısım çeşitli faktörlere bağlı olarak (beslenme, ahır koşulları, aşınma vs.) ayda ortalama 6-7 mm. uzar. Tırnak bakımı düzenli yapılmazsa tırnağın şekil değişikliklerine bağlı olarak bacaklarda anormal duruşlar oluşur. Tırnak Kesimi: Tırnak kesimi ve düzeltilmesi normal olarak 6 aylık dönemlerde birincisi, ahırdan mera’ya çıkışta (ilkbaharda), ikincisi; mera’dan ahıra geçişte (sonbaharda) olmak üzere yılda iki defa yapılmalıdır. İleri gebe, yüksek verimli ineklerde doğumdan 6-8 hafta önce, tırnakları hızla uzayan hayvanlarda ise yılda 4 kez tırnak kesme işlemleri yapılması yerinde olur. Boğaların tırnakları ise yılda 3-4 defa kesilmelidir. Çünkü tırnak bakımı ve ayak sağlığı boğanın aşım kabiliyetiyle yakından ilgilidir. Tırnak hastalıklarında koruma ve bakım, tedavisinden daha az masraflı ve zahmetsizdir. Tırnak Bakımı: Tırnak dokusunun kanla beslenmesi ve kan dolaşımının düzenli olması için padok ve merada hayvanların gezinmesi sağlanmalıdır. Mer'a dönüşü hayvanların tırnakları arasına sıkışabilecek sert yabancı cisimler yönünden kontrol edilmelidir. Daha önce de belirtildiği gibi uzayan tırnaklar periyodik olarak yılda iki kez kesilerek düzeltilmelidir.

firma etiketleri Firma Etiketleri
BENZER FİRMALAR