MÜŞTERİ HİZMETLERİ
Otomotiv mühendisi; otomobil, kamyon, otobüs ve diğer motorlu araçların tasarlanması aşamasından üretimine kadar etkin bir rol oynayan ve bu işi meslek edinmiş kişilere denmektedir. Tasarım aşamalarında tüm teknik detayları göz önünde bulundurmak durumundadırlar. Üretim faaliyetlerinde de tüm uygulamaları denetlemektedirler. Otomotiv üretim süreçlerini öğrenmek ve tamamlayabilmek için üniversitelerde aldıkları dersler teknik içerikli ve sayısal yetkinliği geliştirici derslerdir. Örnek vermek gerekirse;
Tüm bu dersler ile otomotiv mühendisliğinde geçerli olan yetkinlik kazanılmaktadır. Motor sistemleri konusunda bilgi sahibi olmaları ya da otomotiv sektöründe geçerli alanlarda uzmanlaşmaları ile rahatlıkla iş faaliyetlerinde bulunabilirler.
Otomotiv Mühendislerinin İş Faaliyetleri
Otomotiv Mühendisliği bölümünü bitiren ve yeterli donanıma sahip olan bireyler otomobil başta olmak üzere birçok aracın gerekli kalitede olmasını sağlamak için çalışmaktadırlar. Bu kalite ile kastedilen ilk aşamada araçların çalışması için gerekli olan sistemlerin kurulmasıdır. Araçların motor ve diğer aksamlarının doğru performans gösterebilmesi için tüm dinamiklerin uygulandığından emin olmaları gerekmektedir. Motor ve diğer sistemleri test ederek denetlemelerini gerçekleştirirler. Problemler karşısında uygulayacağı çözümleri otomobil dinamiklerine uygun olarak gerçekleştirmektedirler.
Otomotiv Mühendisliği ve Sektörel Gelişmeler
Uzun yıllardır hayatımızda yer alan otomobiller ve diğer araçlar sürekli olarak çeşitli değişimler geçirmişlerdir. Bu değişimler dış dizaynlar, motorlar, ateşleme sistemleri başta olmak üzere tüm detaylara uygulanmıştır. Günümüzde dünyada otomotiv sektörü en gelişmiş sektörlerden birisi halini almıştır. Ülkemizde de gün geçtikçe gelişen bu sektör yeni üretime başlanacak araçlarımız ile birlikte daha çok elektrik odaklı üretimler olacaktır. Otomotiv mühendisleri elektrikli araçlardaki yaşanan gelişmeler ile birlikte daha çok otomotiv elektroniği alanında uzmanlaşmaktadır.